iOS 6.1.2 – ultima sansa de a face jailbreak pentru iOS 6

  Dupa jumatate de saptamana de asteptare, aseara am aflat intr-un final ca iOS 6.1.3 beta 2 blocheaza doua exploit-uri utilizate in solutia de untethered jailbreak evasi0n, iar de indata ce aceasta versiune a iOS va fi lansata nu vom mai putea face jailbreak. Apple nu pare sa grabeasca lansarea iOS 6.1.3, cel putin deocamdata, insa cand iOS 6.1.3 va fi lansat, noi vom ramane fara posibilitatea de a mai face jailbreak, cel putin pana cand o noua solutie va fi disponibila.

  Din pacate, Apple blocheaza posibilitatea de a face restore la o versiune veche a iOS aproape imediat dupa ce lanseaza oa alta versiune noua a sistemului de operare, asa ca daca inca nu ati instalat iOS 6.1.2, ar fi bine sa o faceti, daca treceti de la iOS 5. Dupa lansarea iOS 6.1.3, nu veti mai putea instala vreo alta versiune a iOS 6, si daca nu ati facut jailbreak, sau daca intentionati sa faceti un restore, ar fi bine sa  va grabiti, deoarece Evad3rs nu vor mai lansa vreo alta solutie de jailbreak pana cand iOS 7 va deveni public.

  evasi0n va fi, dupa parerea mea, singura solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6, deoarece suntem deja in luna martie, si chiar daca iOS 7 va fi lansat in septembrie, hakcerii nu vor pierde exploit-uri care probabil ii vor ajuta atunci.