Apple inregistreaza 500.000 de plangeri si costuri de 2.4 milioane de dolari lunar din cauza unor schimbari implementate pentru FaceTime

  In luna aprilie a acestui an compania Apple a pierdut un proces intentat de catre compania VirnetX, fiind obligata sa ii plateasca despagubiri de 368 de milioane de dolari. Infrangerea a obligat compania Apple sa implementeze si cateva modificari importante in procesul de functionare al FaceTime, acum apelurile video fiind redirectionate prin servere adiacente, conexiunile nefacandu-se direct. Deoarece Apple incalca un brevet de inventie privind retelele VPN, compania a fost nevoita sa complice procesul de interconectare a apelurilor FaceTime, iar acest lucru o costa 2.4 milioane de dolari lunar.

  Totusi Apple nu pierde doar bani, deoarece peste 500.000 de plangeri au fost inregistrate dupa implementarea acestor modificari, semn ca utilizatorii nu sunt multumiti. Apple nu doreste sa licentieze tehnologiile VirnetX, considerand ca aceast workaround este mai ieftin, compania detinatoare a tehnologiilor VPN cerand pana la 700 de milioane de dolari pentru proprietatea sa intelectuala. In fata acest probleme deocamdata Apple nu are o rezolvare, insa pe masura ce numarul plangerilor va creste, probabil se va lua decizia de a licentia tehnologii noi.