ClamCase si Logitech anunta primele gamepad-uri special facute pentru iOS 7 (Video)

[vimeo]http://vimeo.com/71174215[/vimeo]

  Zilele trecute va spuneam ca un joc al App Store a fost actualizat special pentru a fi compatibil cu viitoarele controllere facute special pentru iOS 7, iar in cursul noptii trecute doi producatori au anuntat primele astfel de produse. Primul dintre ele il aveti prezentat in clipul video de mai sus, el purtand denumirea GameCase si fiind produs de catre cei de la ClamCase. Controllerul celor de la ClamCase va fi compatibil cu iPhone-urile si cel putin cu tabletele iPad Mini, el urmand a oferi doua stick-uri analog, butoane de marimea celor disponibile in gamepadurile consolelor, si un 3d motion enhanced gaming, el respectand politica MFI a celor de la Apple.

  Despre controllerul celor de la Logitech nu se stie deocamdata absolut nimic, compania publicand doar imaginea de mai sus prin care da de inteles ca urmeaza sa prezinte un produs dedicat gaming-ului pe iDevice-uri. Desigur ca si Logitech urmeaza sa respecte politica de licentiere MFI, Apple impiedicand prin iOS 7 utilizarea incarcatoarelor si cablurilor non-MFI, deci un controller de acest tip care nu este certificat de catre companie va avea exact aceeasi problema de functionalitate.

  Conform documentatiei publicate de catre Apple pentru cei interesati sa dezvolte controllere compatibile cu iOS 7, compania ofera suport pentru doua titpuri de configuratii, una cu un set de control standard, dispozitivul putand fi vazut in partea stanga sus a imaginii de mai sus, si una cu un set de control extins dispozitivul din partea dreapta sus si centru jos fiind reprezentativ. Desigur ca foarte multi producatori se vor grabi sa aduca pe piata asemenea produse, ramane doar de vazut cat vor costa ele si cum vor fi primite de catre utilizatori.