Contul Meu Orange – cum imi administrez si aflu informatii despre abonamentul Orange direct de pe iPhone

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=KZKcA2Mk8sM&w=580&h=370]

  In anul 2010 Orange Romania lansa in App Store prima versiune a aplicatiei Contul Meu(pe care o puteti descarca urmand acest link), fiind primul operator de telefonie mobila din Romania care oferea posesorilor de iDevice-uri optiunea de a isi administra abonamentul on the go folosind un terminal mobil.  Cu ajutorul unui cont webcare inregistrat prin intermediul website-ului orange.ro, oricine poate utiliza aplicatia Contul Meu pentru a isi administra abonamentele sau cartelele prepay, sau pentru a obtine acces la sectiunile cu informatii importante oferite de catre Orange Romania, aplicatia avand o interfata special gandita pentru a fi utilizata de pe terminalele voastre mobile, fie ca sunt iDevice-uri sau terminale Android.

  La accesarea aplicatiei veti fi intampinati in primul ecran de un meniu simplu in care aveti listate principalele 9 sectiuni accesibile dupa logarea in propriul cont, dar si optiunea de a va inregistra un cont nou. In cele ce urmeaza voi vorbi despre fiecare dintre ele, dar si despre sectiunile de ajutor si descoperire a magazinelor, ele fiind disponibile in doua ecrane separate, accesibile prin bara de meniu plasata in subsolul aplicatiei.

  Indiferent prin care dintre cele 9 submeniuri accesati aplicatia, in final veti ajunge la unul principal care va ofera rapid informatii despre suma de plata pentru ultima factura, data pana la care o puteti plati, punctele Orange Thank You acumulate pentru plati, valoarea lor in magazinul online Orange, informatii despre optiunile voastre direct din Cronos, posibilitatea de a vizualiza informatii detaliate despre abonament/abonamente, iar in subsolul paginii aveti link-uri directe catre celelalte sectiuni disponibile pentru accesare.

Orange Cloud

  Prima optiune disponibila pentru accesare va ofera informatii despre serviciul Orange Cloud, iar daca il aveti deja activ puteti afla cat spatiu disponibil aveti pentru incarcarea de fisiere, puteti asocia username-uri pentru accesarea aplicatiei mobile, puteti afla informatii detaliate despre serviciu si puteti alege un plan tarifar superior pentru a va satisface nevoile. Daca nu aveti serviciul activ, il puteti activa direct din aplicatie.

Orange Care

  In aceasta sectiune veti avea posibilitatea de a administra rapid serviciile Backup SIM, Orange Antivirus si Orange Content Lock. Orange Backup SIM va ofera posibilitatea ca, daca ati achizitionat pachetul de servicii Backup Kit pentru 1.5 euro lunar, sa schimbati de oriunde v-ati afla SIM-ul vostru existent cu cel de rezerva, direct din contul Orange. Pe SIM-ul de rezerva veti recupera inca din prima clipa atat contactele, cat si toate serviciile pe care le aveati pe vechiul SIM.

  Orange Antivirus este dedicat posesorilor de terminale Android si le ofera gratuit acestora protectie impotriva virusilor si aplicatiilor rau intentionate, prin intermediul unei aplicatii speciale dezvoltate de catre Bitdefender. In plus, daca va pierdeti telefonul, il puteti localiza, bloca sau puteti sterge informatii de pe el, direct din contul Orange.

In final ramane serviciul Orange Content Lock care ofera parintilor posibilitatea de a-si indruma si proteja copii in mediul online. Functiile principale ale aplicatiei monitorizarea si filtrarea continutului folosit de copil pe telefonul lui Android, iar pentru a folosi serviciul puteti activa pe numarul copilului optiunea speciala cu 1,5 euro pe luna.

Facturi si Plati

  Dupa cum ii spune si numele, sectiunea facturi si plati, este gandita pentru a va oferi acces rapid la facturile platite/neplatite emise pentru abonamentul vostru. Pentru inceput aveti posibilitatea de a plati online factura direct de pe iDevice-ul vostru, o carte de credit capabila sa faca plati online fiind necesara pentru acest lucru. Dupa plata facturii puteti accesa subsectiunea Istoric Facturi  pentru a vedea o lista detaliata a tuturor facturilor emise pentru abonamentul/abonamentele voastre, cu optiunea de a le descarca in format PDF.

Consum

  Daca tastati vreodata in aplicatia Phone a iPhone-urilor *115#, atunci stiti ce veti vedea in sectiunea Consum, ea afisand informatii disponibile in Cronos in legatura cu minutele/SMS-uri/traficul de internet disponibile pentru voi.

Abonamente si optiuni

  Daca aveti dorinta de a vizualiza rapid informatii detaliate despre costul abonamentului lunar si a optiunilor active pentru el, atunci prin aceasta sectiune veti afla totul, ea afisandu-va chiar de la accesare o lista detaliata cu ele. Separat de ea aveti posibilitatea de a modifica oricare dintre optiunile active si de a activa optiuni noi, doua subsectiuni afisandu-va tot ceea ce poate fi administrat pentru numarul vostru de telefon.

  Activarea/dezactivarea optiunilor se face de indata, fara a mai contacta un operator telefonic, asa ca aveti grija ce alegeti sa faceti, deoarece apoi va trebui sa cereti ajutor Orange pentru a repara unele erori. La finalul acestei sectiuni avem posibilitatea de a vizualiza Numerele favorite setate pentru contul nostru si de a le administra, asta daca aveti vreunul setat.

Servicii

  Accesand aceasta sectiune veti avea posibilitatea de a afla statusul optiunilor listate in imaginea de mai sus si de a le activa/dezactiva dupa caz,  fie ca e vorba despre serviciul roaming, redirectionarea apelurilor sau deblocarea cartelei folosind codul PUK, optiunile fiind activate/dezactivate imediat.

Orange Thank You

  Dupa cum prea bine stiti deja Orange va ofera puncte Thank You la achitarea fiecarei facturi emise, aceste puncte putand fi utilizate pentru diverse achizitii, sau pentru plata facturilor emise de-a lungul timpului. Sectiunea accesibila prin aplicatia Contul Meu va da posibilitatea de a vedea cate puncte Thank You ati acumulat de-a lungul timpului si cat valoreaza ele in magazinul online.

Reincarcare

  Cu siguranta ati avut de destule ori nevoie sa incarcati rapid cartela prepay a voastra sau a unei persoane si v-ati dorit sa aveti la dispozitie un meniu mai simplu decat Self Care-ul accesibil prin aplicatia Phone. Ei bine, folosind aplicatia Contul Meu aveti la dispozitie o interfata intuitiva care in 3 pasi simpli va permite sa incarcati contul. Mai mult decat atat, aplicatia va da posibilitatea de a seta reincarcari lunare pentru anumite numere, de a vedea o lista cu toate reincarcarile facute de catre voi de-a lungul timpului  din aplicatia mobila si de a face transfer de credit oricui doriti.

Setari Cont

  Dupa cum ii spune si numele, aceasta sectiune va ofera posibilitatea de a vizualiza numerele de telefon administrate si ce nivel de acces aveti pentru ele, dar si de a afla rapid care sunt datele voastre personale, sau de a modifica parola prin intermediul careia accesati contul webcare.

Magazine

  Va spuneam la inceput ca in bara inferioara a aplicatiei aveti doua tab-uri, ele numindu-se : Magazine si Help. In tab-ul Magazine veti avea afisata o lista cu toate magazinele Orange din tara noastra, ele fiind afisate grupat in functie de nivelul de zoom facut in meniu. Aplicatia are in partea superioara dreapta o mica iconita care de indata ce este accesata afiseaza toate magazinele Orange aflate in vecinatatea voastra, voi avand optiunea de a cauta un magazin in orasul vostru si de a il vedea pe harta de indata ce il gasiti.

Help

  Ultima, dar nu cea din urma, sectiune disponibila in aplicatia Contul Meu se numeste Help, iar ea va ofera acces la Orange Help, Orange Expert si Review-uri.

  Orange Help este o sectiune a website-ului Orange in care veti gasi ajutor pentru oricare dintre intrebarile voastre, indiferent despre ce serviciu al companiei ar fi vorba. In forumurile de discutii ale celor de la Orange veti gasi informatii sau intrebari si raspunsuri despre orice topicuri variind de la magazinul Online si pana la internetul mobil, compania avand inclusiv sub-forumuri de discutii si intrebari pentru brandurile de terminale mobile pe care le comercializeaza in reteaua sa.

   Orange Expert este o sectiune interesanta a website-ului Orange, ea oferind utilizatorilor acces rapid la tutoriale prin care acestia pot invata de la expertii Orange cum sa isi seteze dispozitivele de tip Smartphone sau cum sa exloreze functiile sistemelor de operare.. Orange Romania ne pune la dispozitie tutoriale video pentru fiecare set de actiuni in parte, asa ca puteti invata rapid cum sa faceti sincronizarea cu iTunes, cum sa setati  conexiunea de internet si nu doar atat.

  Review-uri este ultima sectiune despre care voi vorbi astazi, in ea compania Orange avand listate toate review-urile lasate de catre utilizatori pentru terminalele mobile achizitionate de catre ei de-a lungul timpului, asa ca acolo veti gasi cele mai oneste pareri ale oamenilor in legatura cu terminalele cumparate din reteaua Orange.

  Dupa cum puteti vedea deja din cadrul acestui review, aplicatia Contul Meu este extrem de complexa si va ofera posibilitatea de a accesa extrem de multe componente ale website-ului Orange, iar daca inca nu ati instalat-o pe iDevice-urile voastre, va recomand sa o faceti, deoarece ea a evoluat extrem de mult de la lansarea care a avut loc in anul 2010. Puteti instala aplicatia facand un simplu click pe butonul Descarca din App Store, pe care il aveti prezent mai jos.

Pretul initial:
Numele:
Contul meu Orange

Gratuit

s





Developer: Orange Romania S.A.
Categoria: Utilities


Descriere: totul despre avantajele tale
Cu noua versiune a aplicatiei Contul meu Orange ai acces direct de pe iPhone-ul tau la toate informatiile care te intereseaza despre numerele tale de telefon, la review-uri, pr…


Dimensiunea aplicatiei este: 1.4 Mb