Apple a dat startul implementarii procesoarelor de 64 de biti in terminale mobile

  TSMC, unul dintre cei mai mari producatori de chip-uri pentru terminale mobile, considera ca Apple a motivat producatorii de smartphone-uri si tablete sa faca trecerea la procesoarele de 64 de biti pentru propriile produse. Conform co-CEO-ului TSMC, Mark Liu, lansarea iPhone 5S cu procesor de 64 de biti a motivat producatorii de smartphone-uri si tablete sa adopte aceasta tehnologie in propriile dispozitive. Dupa Apple, cei de la Qualcomm si MediaTek au inceput sa produca procesoare de 64 de biti pentru terminale mobile, smartphone-urile si tabletele lansate in 2014 urmand a contine aceasta tehnologie.

If you observe the mobile device industry, in the past six months we do see the…conversion to 64-bit [in processors] after the Apple [64-bit A7 processor] announcement. 

  Dand startul implementarii tehnologiei de 64 de biti in terminale mobile, Apple urmeaza sa imbunatateasca chip-urile din iDevice-uri prin lansarea viitorului chip A8. Pentru fabricarea acestei componente cei de la TSMC ar fi fost contractati de catre compania Apple, ei urmand a incepe procesul de fabricare al noului chip in urmatoarele luni de zile, iPhone 6 fiind gandit pentru a functiona in baza unui chip A8 cu performante superioare celor oferite in chip-ul A7.