iDongle : solutia pentru tethered jailbreak pe firmware 3.1.2!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0BK_FCXcyrk[/youtube]

iDongle este noua solutie pentru tethered jailbreak destinata posesorilor de iPhone 3GS(cu bootrom nou) ce au instalat firmware 3.1.2 cu ajutorul careia puteti reporni telefonul atunci cand nu aveti un PC langa voi pentru a rula blackra1n. iDongle este, dupa cum prea bine vedeti mai sus, un dispozitiv hardware care se introduce in telefon prin portul de conectare a cablului USB iar in cateva secunde telefonul reporneste automat si puteti accesa sistemul si va relua treaba fara nici o problema.

Spre deosebire de restul “solutiilor” de jailbreak pentru firmware 3.1.3 aparute recent, iDongle este o solutie viabila, MuscleNerd a raspandit vestea despre existenta sa prin intermediul contului sau de pe Twitter, deci daca MuscleNerd o considera o solutie viabila pentru tethered jailbreak atunci iDongle este tot ce va trebuie pentru a scapa de aceasta povara.

Avand in vedere ca vorbim despre un produs hardware si nu un soft pentru PC, iDongle nu va fi gratuit, el este produs de un francez si dupa cum declara pe site-ul sau un astfel de produs ar costa in jur de 30€ deoarece e vorba despre un proces de productie manuala plus cumparare de componente/etc. Eu as zice ca 30€ pe iDongle este un pret mic avand in vedere ca scapati de povara tethered jailbreak.

iDongle este compatibil DOAR cu firmware 3.1/3.1.1/3.1.2, din pacate nu exista inca compatibilitate cu firmware 3.1.3 dar producatorul sau spune ca lucreaza la acest lucru insa avand in vedere ca nu exista un software oficial pentru jailbreak nu vad la ce ar ajuta… sa fie asta oare un anunt ca vom vedea un jailbreak oficial pentru firmware 3.1.3?

Acesta este primul pas spre un jailbreak complet, care dupa parerea mea va aparea sigur in iPhone OS 4.0.