De ce va oferi Apple Bumpers gratuite doar pana pe 30 Septembrie

In cadrul conferintei de ieri Steve Jobs a negat vehement ca iPhone 4 ar avea o problema de design datorita careia exista pierderile de semnal si a preferat sa dea vina pe presa care a exagerat intreaga poveste. Desi nu a recunoscut expres ca iPhone 4 ar avea probleme totusi Apple va oferi Bumpers gratuite atat clientilor existenti cat si celor viitori, iar cei care au cumparat deja un Bumper isi vor primi banii inapoiu, insa numai pana pe data de 30 septembrie. De ce doar pana pe 30 septembrie? Ei bine se pare ca in aceste 2 luni si jumatate compania va investiga in continuare design-ul iPhone 4 si intre timp va analiza posibilitatea aplicarii unei “rezolvari” hardware pentru aceasta problema urmand ca dupa 30 septembrie sa puna in distributie terminalele reparate.

Intre timp se pare ca deja au inceput sa apara terminale iPhone 4 care par a fi usor diferite din punct de vedere hardware de cele lansate initial de Apple, ba mai mult nu au nici un fel de probleme cu semnalul. Parerea mea este ca Apple a rezolvat deja aceasta problema si ca in momentul acesta are un nou lot pregatit pentru lansarea din 30 iulie.

Ce se va intampla pe 30 septembrie? Eu unul presupun ca pe 30 septembrie Apple va scoate un iPhone 4 modificat insa modificarile probabil nu vor avea legatura cu antenele telefonului ci u bootrom/baseband-ul telefonului. Pana pe 30 septembrie Apple va scoate iOS 4.1 si Dev Team va scoate noul jailbreak pentru iPhone 4, jailbreak care dupa spusele Dev Team functioneaza prin exploatarea unei vulnerabilitati din bootrom-ul terminalului iPhone 4. Apple ar putea modifica bootrom-ul si astfel vom avea iPhone 4 “cu bootrom nou” ce va avea o situatie identica cu iPhone 3GS “cu bootrom nou”, adica mai mult chin pentru cei care isi vor cumpara un iPhone 4 dupa 30 septembrie.

5 COMENTARII

  1. asa e zaone! nici nu citesc pana la sfarsit si comenteaza!!! "Vorba lungă, sărăcia omului" asa am obs. si eri la conferinta live 🙂 Bafta