Tutorial : Jailbreak iPhone 3GS pe iOS 4.0.2

Ok, acest tutorial se adreseaza exclusiv posesorilor de iPhone 3GS cu bootrom vechi care vor sa treaca la iOS 4.0.2 jailbroken. Pentru a face acest tutorial aveti nevoie de un Mac si un iPhone 3GS jailbroken pe iOS 3.1.2, altfel nu veti putea face restore. Nu puteti face restore de pe un iPhone 3GS jailbroken cu Spirit/jailbreakme.com pentru ca respectivele solutii de jailbreak sunt userland si nu facute prin bootrom. Totusi daca aveti un iPhone 3GS cu bootrom vechi, iOS 3.1.3 si jb cu Spirit, atunci puteti instala Spirit2pwn din Cydia, apoi incarca custom firmware-ul facut cu aceasta versiune de pwnagetool.

Eu nu am reusit sa fac inca tutorialul, asa ca deocamdata nu va pot confirma ca e bun sau nu, daca aveti SHSH salvat il puteti testa fara griji.

Pasul 1

Descarcati aceasta versiune modificata a PwnageTool de aici.

Pasul 2

Descarcati iOS 4.0.2 pentru iPhone 3GS de aici. Daca e salvat cu extensia .zip atunci modificati-o in .ipsw.

Pasul 3

Deschideti PwngeTool si faceti un custom ipsw, un tutorial pentru asta gasiti aici. Selectati iOS 4.0.2 si nu iOS 4.0.

Pasul 4

Schimbati extensia custom ipsw-ului in din .ipsw in .zip si inlocuiti fisierul kernelcache.release.n88 cu cel din arhiva PwnageTool descarcata la pasul 1. Dupa asta redenumiti custom ipsw-ul in .ipsw si folositi-l pentru restore.

Pasul 5

Daca dupa restart Cydia nu va afiseaza nici o sursa atunci mergeti la sources, adaugati sursa : http://apt.saurik.com/cydia-3.7. Dupa adaugarea ei ar trebui sa va apara toate sursele si totul sa revina la normal.

11 COMENTARII

  1. Salut! Ce este Bootromul? Si cum aflu daca este vechi sau nou? Daca nu ai MAC nu merge sa faci acest Jailbrake pe Windows? E mai bun bootromul nou? Scz pt atatea intrebari. Multumesc!

  2. Am inteles despre ce e vorba, intrebarea era daca nu se poate face un JB cu PwnageTool, pe un telefon cu scenariul respectiv. Mersi.

  3. Am avut ceva probleme cu telefonul si mi-au dat unul nou, binenteles cu 4.0.2 deja instalat. Ce rahat mai pot sa fac acum?