zaone.ro review: Folia Alien Surface pentru iPhone 4

Prin amabilitatea domnilor de la iShield.ro am avut ocazia sa testez folia Alien Surface pentru iPhone 4. Cand am auzit initial de Alien Surface am fost foarte reticent in privinta capacitatii sale de a inlocui arhicunoscutul kit InvisibleSHIELD si dupa ce am citit relatarile din acest topic am ramas destul de nedumerit in legatura cu achizitionarea unui inlocuitor pentru InvisibleSHIELD. Folia celor de la Zagg m-a nemultumit imediat dupa ce am instalat kitul pentru iPhone 4 asa ca eram in cautarea unui inlocuitor, iar Alien Surface pare sa isi faca treaba bine deocamdata(dar sunt abia la a 2-a zi dupa instalare).

Prima impresie

La o prima privire Alien Surface nu se deosebeste prea mult de InvisibleSHIELD, cel putin cat folia e inca lipita de ambalajul sau. In pachetul Alien Surface veti gasi aceleasi accsorii ca si in pachetul oferit de Zagg pentru InvisibleSHIELD, deci veti fi deja familiarizati cu procedeul de instalare daca ati folosit kitul distribuit de firma Zagg.

Continutul Pachetului

Dupa cum spuneam mai sus, kitul Alien Surface are incluse aceleasi lucruri ca si kitul InvisibleSHIELD :

  • foliile pentru telefon;
  • tubul cu solutie speciala;
  • instructiuni de instalare;
  • o cartela pentru indepartarea bulelor.

Foliile(fata/spate) incluse in pachetul Alien Surface sunt intr-adevar cu cativa milimetri mai mici decat cele incluse in pachetul InvisibleSHIELD, nu stiu care e motivul insa impactul asupra capacitatii de protejare a terminalului este minim. Acei cativa milimetri lipsa se observa doar la o inspectare a lateralelor terminalului si reprezinta o suprafata foarte mica a ecranului/carcasei deci lipsa lor nu reprezinta un motiv de a renunta la achizitia acestui kit. Foliile laterlale pentru iPhone 4 sunt identice ca si marime cu cele disponibile in kitul InvisibleSHIELD deci vor avea acelasi efect ca si cele incluse in kitul mentionat anterior, adica nu vor rezolva problema cu atingerea antenelor si pierderea semnalului.

Procesul de instalare

Desi unii dintre voi au spus ca folia Alien Surface se instaleaza greu, ei bine eu pot sa va spun ca am instalat-o chiar mai usor decat foliile InvisibleSHIELD puse pe telefonul meu. Materialul din care e facuta folia Alien Surface este diferit fata de cel al foliei produse de Zagg si permite indepartarea cu usurinta a majoritati “bulelor” formate pe suprafata ecranului, mai mult decat atat “bulele” ramase dispar mai repede decat la foliile InvisibleSHIELD. La 12 ore de la instalare 80% dintre “bulele” ramanse pe telefon au disparut, iar dupa 24 de ore mai am 2fa “bule” pe fata sunt gata sa cedeze.

Solutia inclusa in tubul spray are un miros destul de intepator, asemanator spirtului, insa isi face treaba de minune si folia adera fara nici o problema. Am vazut ca unii dintre voi s-au plans de faptul ca folia se dezlipeste, eu deocamdata nu ma pot pronunta in privinta asta, insa am dubii ca in urmatoarele zile se va dezlipi.

Calitatea foliei Alien Surface

Una dintre cele mai mari nemultumiri legate de kitul InvisibleSHIELD a fost reprezentata de reducerea calitatea imaginii afisate pe ecranul iPhone 4, iar despre reducerea sensitivitatii touch-ului stiati cu totii, ca sa nu mai vorbim despre efectul “coaja de portocala”. Alien Surface este facuta dintr-un material diferit cu 20% mai clar si asta se vede!! Diferenta dintre cele 2 folii e sesizabila cu ochiul liber si ma bucur ca am instalat folia Alien Surface pentru ca ma pot bucura in sfarsit de calitatea “ecranului retina”. Folia nu pare sa afecteze sensitivitatea, cel putin nu la fel de mult precum InvisibleSHIELD, insa am avut doar o zi folia pe telefon asa ca deocamdata sunt subiectiv. Efectul “coaja de portocala” este prezent si la folia Alien Surface insa intr-o mai mica masura decat la InvisibleSHIELD, dar era de asteptat avand in vedere ca aceste folii trebuie sa protejeze telefonul de zgarieturi.

Din pacate folia Alien Surface ce vine montata pe ecranul telefonului are si un dezavantaj care nu stiu daca mi se aplica doar mie, daca folia mai are nevoie de ceva timp pentru a se aseza cum trebuie, ori pur si simplu asa e ea. Desi calitatea imaginii e buna, culorile se vad foarte bine, totusi folia creeaza un “efect de “urdarie” pe ecran. Nu e ceva deranjant si sesizabil in orice meniu insa arata ca si cum as fi pus un deget ud pe ecran si l-as fi plimbat pe toata suprafata acestuia. Folia are doar o zi, deci sunt subiectiv si in aceasta privinta si voi reveni cu detalii zilele urmatoare.

Concluzii

Ma bucura oportunitatea oferita de iShield pentru a testa folia Alien Surface deoarece am avut ocazia sa testez o folie de calitate, desi firma in sine era oarecum necunoscuta pana acum cateva luni. Deocamdata pot spune ca Alien Surface este un inlocuitor pentru InvisibleSHIELD si merita achizitionarea ei in detrimentul foliei de la Zagg deoarece ofera aceeasi protectie, la aceeasi bani insa o face mentinand calitatea imaginii ecranului dar si a sensitivitatii touchscreen-ului.

Alien Surface ar fi si cu 15% mai rezistenta decat alte folii de acelasi tip, insa din pacate nu am reusit sa testez acest aspect al foliei.

Puteti achizitiona folia Alien Surface de la ishield.ro pentru 85 de lei de aici.