Tutorial: Activare iPhone folosind redsn0w 0.9.6 beta 6 si SAM

Dev Team, cu ajutorul unui developer priceput, a lansat aseara SAM – Subscriber Artificial Module – un patch care activeaza iPhone-urile intr-o maniera foarte asemanatoare cu cea folosita de Apple oferind utilizatorilor certificate PUSH valide. Aceasta metoda este foarte importanta deoarece va elimina toate problemele legate de PUSH Notifications si autonomia bateriei. Lipsa certificatelor PUSH cauza o activitate constanta a terminalelor care cereau incontinuu certificate valide de la serverele Apple insa nu primeau deoarece nu erau activate corect. Practic aceasta metoda va pacali iTunes ca aveti o cartela a operatorului in telefon si va activa terminalul.

Aceasta metoda trebuie folosita DOAR de catre cei care au terminale iPhone codate pe o retea straina si nu au cartela respectivului operator. Daca aveti o cartela de activare TREBUIE sa o folositi pe aia la activare si veti ignora acest tutorial.

Exista 4 metode de a activa un telefon folosind SAM, prima este pentru cei care NU au facut hacktivare cu redsn0w sau PwnageTool, a doua este pentru cei care au facut deja hacktivare cu cele 2 programe si a treia implica un terminal deja jailbroken.

Nu stiu inca daca metoda functioneaza si pentru jailbreak-ul facut cu limera1n si greenpois0n.

SAM functioneaza DOAR cu iPhone 3G/3GS ce au minim iOS 4.0 instalat! Pentru cei cu 3.x instalat uitati-va la metoda 3.

Metoda 1

Pasul 1

Deschideti Cydia si adaugati sursa http://repo.bingner.com/

Pasul 2

Mergeti la Search unde veti cauta si instala SAM si SAMPrefs.

Pasul 3

Dupa instalare mergeti in Settings>General si dati click pe De-Activate iPhone. Resetati telefonul.

Pasul 4

Deschideti iTunes si activati telefonul.

Daca iTunes va spune ca SIM-ul este invalid atunci trebuie sa mergeti in Settings>SAM unde va trebui sa apasati pe butonul De-Activate. iPhone apoi va trebui sa deschideti iTunes si sa activati telefonul. E posibil ca iTunes sa nu il recunoasca asa ca ar fi ideal sa dati un reset telefonului si sa incercati iar activarea. Daca iTunes nu va recunoaste terminalul atunci mergeti inapoi in ecranul de setari al SAM si la Method alegeti operatorul vostru din lista apoi reincercati activarea.

La activation state trebuie sa scrie Wildcard Activated sau Factory Unlocked.

Metoda 2

Pasul 1

Descarcati redsn0w de aici.

Pasul 2

Instalati SAM si SAMPrefs din sursa mentionata la metoda 1. Deschideti redsn0w, apasati Browse si alegeti un firmware al versiunii de iOS instalate in telefon apoi apasati Next.

Pasul 3

Din noua lista de optiuni selectati DOAR Deactivate apoi apasati Next.

Pasul 4

Inchideti telefonul, apasati Next si introduceti-l in DFU Mode apoi redsn0w isi va face treaba.

  • tineti apasat butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze SAM.

Pasul 5

Dupa ce porneste telefonul activati-l cu iTunes.

Metoda 3

Pasul 1

Daca aveti deja jailbreak instalati OpenSSH din Cydia, instalati SAM si SAMPrefs din sursa de la metoda 1 apoi conectati-va in telefon folosind putty sau alt program asemator, logativa folosind comanda su si rulati comanda “stockify”(merge si din MobileTerminal) si activarea va functiona. Merge pe iOS 3.0 +.