Noi versiuni ale AirPort Extreme si Time Capsule vor putea descarca automat update-uri ale iOS

iOS 5 este plin de mistere si in cursul serii trecute s-au descoperit in interiorul fisierelor de sistem informatii care indica faptul ca Apple ar pute alansa cate o noua generate a AirPort Extreme(generatia 4) si Time Capsule(generatia 5), ambele compatibile cu standardul Wi-Fi 802.11n. Aceste noi modele vor avea si o functie foarte interesanta despre care s-a discutat pana acum, mai exact vor permite descarcarea si salvarea noilor versiuni ale iOS fara ca utilizatorul sa indeplineasca vreo actiunie.

Practic dispozitivele vor recunoaste iDevice-ul conectat la reteaua Wi-Fi si vor salva pentru el automat o versiune a iOS iar cand utilizatorul va dori sa faca restore va prelua direct din Time Capsule versiunea respectiva a iOS. In esenta este un sistem care ar scuti utilizatorul de lunga asteptare in care s-ar descarca noua versiune a iOS de pe serverele Apple insa nu cred ca este o functie chiar atat de importanta. Noi prin iTunes am fi descarcat oricum noile versiuni ale iOS, ele s-ar fi salvat oricum in calculator deci practic acum Time Capsule va face exact acelasi lucru doar ca automat si pentru fiecare iDevice al nostru. Noua tehnologie a celor de la Apple ar putea functiona si in cazul update-urilor pentru Mac OS X insa deocamdata nu exista informatii concrete in acest sens.

4 COMENTARII

  1. Este vorba de funcția “update caching” din Mac OS X Server, care va fi introdusă și pe Time Capsule. Dacă în rețeaua WiFi sunt mai mulți utilizatori care au nevoie de același update, nu va mai fi nevoie ca fiecare să-l descarce de pe server-ele Apple și să aștepte descărcarea prin internet, ci fiecare nou update va fi descărcat automat, în fundal și o singură dată de Time Capsule, după care va fi disponibil în rețeaua locală pentru utilizatorii care vor să-l instaleze. Astfel nu se mai pierde timpul cu așteptatul descărcării din internet la fiecare instalare (și se face trafic mai puțin pe WAN).

  2. @zaone: Da, doar că tu ai minimalizat această funcție reducând-o la update-urile pentru iOS și concluzionând astfel că nu ar fi o funcție prea importantă, când de fapt un Update Server (căci despre asta este vorba, de aceea am zis de Mac OS X Server, unde găseai mai multe informații despre acest serviciu, inclusiv că funcționează și cu update-urile pentru Mac) reprezintă mai mult decât atât.

  3. Nu se stie deocamdata daca merge pentru Mac, se vorbeste doar de iOS in principal. Chestia asta e buna doar pentru retele unde exista mai multe Mac-uri, in rest what’s the point? Eu acasa oricum descarc update-ul inainte sa il instalez si daca descarc o versiune noua a iOS ea oricum e salvata in calculator deci what’s so great for the lonely user?