Prima Pagina aplicatii Apple breveteaza un sistem de diagnosticare a problemelor iDevice-urilor

Apple breveteaza un sistem de diagnosticare a problemelor iDevice-urilor

    Ieri vorbeam despre un sistem online de diagnosticare a problemelor iDevice-urilor pe care Apple ar urma sa il lanseze in viitorul apropiat si la cateva ore dupa publicarea informatiilor despre el au aparut altele despre un brevet de inventie inregistrat companiei Apple pentru acelasi gen de tehnologie. Sistemul brevetat companiei Apple functioneaza offline, prin iTunes, si analizeaza loguri pentru update-uri de firmware, pentru locatiile in care a fost folosit terminalul, pentru diverse “evenimente” in care acesta a fost implicat plus multe multe altele.

The log may be generated periodically (e.g., every 5 milliseconds, every 30 minutes, every 5 hours, after every reset, or at any other time based or event based or environment based event occurs). Each generated log may be stored on the Apple device or uploaded to a remote entity, and each log may be retained or overwritten by a more recently generated log depending on available storage space and/or processing capabilities, for example.

      Acum trebuie notat faptul ca terminalul va contine loguri despre locatii, evenimente(inregistrarea de poze/filme, etc) plus alte informatii confidentiale pe care voi nu vreti sa le impartasiti cu Apple. Compania sustine ca logurile vor reflecta doar informatii relevante care vor ajuta la diagnosticarea eventualelor probleme ale dispozitivului si nimic mai mult. Desigur ca Apple poate sa declare orice insa in realitate sa faca lucruri complet diferite. Sistemul este deocamdata doar in stadiul de brevet si cred ca va trece destul de mult timp pana il vom vedea implementat in vreun dispozitiv ori in iTunes.

 • Tigris Regalis

  Nașpa dacă se loghează jailbreak-ul, vizitele, cu iPhone-ul în buzunar, în locații de care n-ar trebui să afle nevasta sau șeful, sau pozele deocheate cu iubita … în rest, să zicem că nu ne-ar deranja astfel de log-uri. Sper să fie necesară confirmarea din partea utilizatorului cu privire la informațiile care i se dau lui Apple, așa cum se întâmplă pe Mac OS X, și că nu se vor băga în intimitatea noastră, așa cum din păcate face “Big Brother” Google.

 • bkn

  un telefon logheaza orice, de la mesaje, locatii, poze, filme, apeluri, etc. iar autoritatile competente (si nu numai) pot avea acces la ele oricand si ti le pot extrage cand vor. chiar daca tu le-ai sters ele tot raman pe undeva. mai ales ca vorbim despre iphone, unde tu nu poti sa stii ce se afla ascuns adanc in sistem, iar apple este doar la un click distanta de a le avea. cu siguranta ei colecteaza sistematic aceste date. un exemplu ar fi scandalul acela cu ‘monitorizarea’ prin gps, care de fapt a ‘descoperit’ o mica parte din sistemul lor de logare si colectare a datelor. sunt sigur ca ei atunci cand au scos acel update prin care ziceau ca au oprit acest ‘fenomen’ defapt doar l-au acoperit iar ei in continuare isi fac treaba de a-ti monitoriza aproape in totalitate telefonul. daca ar fi oprit cu adevarat logarea ei trebuiau sa opreasca si serverele care faceau posibil acest lucru, iar asta ii costa bani.
  iar parerea mea despre acest brevet si sistemul lor de diagnosticare este ca ei vor sa se scoata basma curata cu tot acest fiasco al colectarii datelor si sa spuna ca o fac spre binele nostru

 • bkn
 • guest

  Big Brother Google te intreaba la instalare daca esti de acord sa colecteze date anonim. Face Apple asa ceva ? NU.
  La un telefon de al fratelui mai mare Google, poti sa razi totul prin repartitionare si schimbare sistem fisiere. Poti sa faci asa ceva la un iPhone ? NICIODATA

 • Tigris Regalis

  @guest: Nu e cazul, Apple face bani din hardware și software-ul aferent, nu din datele colectate despre utilizatori; Big Brother Google, în schimb, nu câștigă nimic din Android și până la preluarea lui Motorola nici din hardware nu câștiga, ci din datele “colectate anonim” (yeah, sure!).

  Cât despre repartiționat și reformatat, teoretic poți rula “hdutil” în Terminal ca să “te joci” cu partiția de date (că partiția de sistem, cu fișierele pentru iOS, presupun că nu vrei s-o pierzi), dar la ce folos?

 • edy

  @Tigris: Google face bani din reclame.