Apple si reactia la ajutorul oferit de cei care au descoperit cat de periculos este troianul Flashback

9

  In ultimele zile troianul Flashback, care a infectat cateva sute de mii de Mac-uri, a avut parte de foarte multa atentie din partea tuturor, mai putin din partea celor de la Apple care nu au fost prea fericiti de publicitatea de care a avut parte intreaga problema. O firma din Rusia a descoperit cat de mare este problema prin redirectionarea traficului facut de troian catre un server propriu si cei de la Apple nu au dorit sa colaboreze cu rusii pentru a rezolva problema, ba mai mult au incercat sa inchida serverul pe care ei il foloseau pentru a descoperi numarul real de Mac-uri infectate.

“They told the registrar this [domain] is involved in a malicious scheme. Which would be true if we weren’t the ones controlling it and not doing any harm to users,” says Sharov. “This seems to mean that Apple is not considering our work as a help. It’s just annoying them.” Sharov believes that Apple’s attempt to shut down its monitoring server was an honest mistake. But it’s a symptom of the company’s typically tight-lipped attitude. In fact, Sharov says that since Dr. Web first contacted Apple to share its findings about the unprecedented Mac-based botnet, it hasn’t received a response. “We’ve given them all the data we have,” he says. “We’ve heard nothing from them until this.”

  Atitudinea celor de la Apple este oarecum normala avand in vedere ca asemenea probleme afecteaza “reputatia” platforme OS X insa poate ar fi avut mai multe de castigat daca nu incerca sa inchida un server care in aparenta ajuta oamenii sa afle cat de mare este problema. Rusii au descoperit cu greu echipa Apple care se ocupa de rezolvarea problemelor de securitate ale OS X si se pare ca angajatii companiei din Cupertino nu au fost chiar atat de comunicativi si stim c totii cat de mult conteaza pentru Apple secretomania.

  Desi Apple a rezolvat problemele de securitate ale OS X, cei infectati trebuie sa utilizeze programe precum Anti Flashback pentru a isi devirusa Mac-urile.

9 COMENTARII

  1. zaone !!!! este vrun pericol cu acest virus si pe iphon-uri? si mai am o intrebare,la un ip.4 ios 5.1 fara jaibreak, se stinge asa din senin la cateva zile de functionare,sti din ce cauza?! ms

  2. pai,zaone,pe telefon nu am jeibreak,iam dat restore direct din itunes,este ios 5.1 original….ce o avea:| ?!ms

  3. silki??? te dai destept aici? la ce ma iei la misto? du te la somn mai bine,ca vad ca esti prea destept pt noi,ok?

  4. @ntz Nu vezi ca esti prost ca varga, ca esti un analfabet care fura curent si bani de la masa ca sa isi cumpere iPhone si sa se laude la colegi lui din clasa a 4-a? Daca vei scrie corect, te vei adresa unde trebuie(pe forum) si vei explica ce se intampla exact cu iPhone-ul tau, iti jur ca iti vei rezolva problemele in maxim 2 zile!

  5. @ntz cauta si tu pe net si la trobleshooting pe forumul Apple pt a afla raspunsul la intrebarile tale. Si nu te mai enerva, si reactia mea a fost aceeasi cand am citit a doua intrebare… Sa iti zic ca te-a lasat bateria 🙂

COMENTEAZA!

Please enter your comment!
Please enter your name here