Prima Pagina Apple Unul din cinci Mac-uri este infectat cu malware pentru Windows

Unul din cinci Mac-uri este infectat cu malware pentru Windows

  Compania Sophos, specializata pe dezvoltarea de software pentru securitate, sustine ca in momentul de fata unu din cinci Mac-uri este infectat cu malware special conceput pentru sistemul de operare Windows. Desigur ca acest malware nu afecteaza in vreun fel Mac-urile deoarece nu poate rula pe ele, insa daca aveti instalat si Windows OS atunci puteti fi in pericol. Lasand malware-ul pentru Windows, trecem la cel pentru Mac si va spun ca unul din treizeci si sase de Mac-uri este infectat cu malware special facut pentru OS X si asta inseamna ca aproximativ 2.7% din numarul total de Mac-uri este infectat cu malware.

Sophos experts analyzed a snapshot of 100,000 Mac computers running its free anti-virus software, and discovered that one in five machines was found to be carrying one or more instances of Windows malware. Although Windows malware on Macs will not cause symptoms (unless users also run Windows on their computer), it can still be spread to other computers. Additionally, Sophos’s analysis shows that 2.7 percent (one in thirty six) of Macs were found to be carrying Mac OS X malware.

  Cei de la Sophos au verificat aproximativ 100.000 de Mac-uri care aveau instalata propria aplicatie gratuita care detecteaza malware-ul fara prea mult efort. Din pacate platforma OS X este atacata de tot mai multe tipuri de malware si probabil in viitorul apropiat vom vedea analize si mai pesimiste legate de securitatea OS X-ului celor de la Apple. Desi deocamdata nu este nevoie de aplicatii speciale pentru protejarea Mac-urilor impotriva malware-ului, in viitor s-ar putea sa fiti nevoiti sa instalati un antivirus pe OS X.

Some Mac users may be relieved that they are seven times more likely to have Windows viruses, spyware and Trojans on their Macs than Mac OS X-specific malware, but Mac malware is surprisingly commonly encountered. Mac users need a wake-up call about the growing malware problem. The simple fact is that you can scan your Mac for infection from your armchair. The test is painless and free; you just download an anti-virus product and allow it to check your computer and protect it against infections in the future.

 • TC

  Gata sa dus era in care ma laudam la prietenii mei ca nu exista virusi pentru macul meu… 🙁

 • Alin Cristian

  +1 TC

 • Boboc

  @TC: Au existat tot timpul dar nu stiai tu 🙂

 • Daniel

  lol. asta cum ca pe mac nu sunt virusi sau malware era poveste de adormit copiii :))

 • supermario

  As dori si parerea stimabilului Tigris regalis cu privire al acesti virusi,de cand au aparut virusi acestia se pare ca a disparut el,oare de ce,maestre mai traiesti,nu ne spui nimic in legatura cu asta?

 • PegasosII

  Mac poate fi purtător de virus dar e imun la ele in schimb Windows nu e

 • Luca

  Tigris e virusat

 • Luca

  glumeam desigur.Dupa părerea mea mai este si asta o strategie de a vinde antivirus si la o alta platforma deoarece numărul din variantele de pc-uri Apple a crescut enorm in ultimi ani si ei vor sa acapareze si aceasta piața.Oricum eu bag mana in foc ca 60-70% din virusul de pe toate platformele sunt tot rezultatul firmelor de antivirus.Doar acum nu cred eu ca ei se duc la munca si așteaptă in birou sa iasă un virus si eu repede sa caute antidotul pt el.

 • Bogdan

  Virusi pe mac..big deal…vom face ce am facut si pe windows..si o sa traim cu asta…mare poveste.

 • Cum a onceput sa creasca nr utilizatorilor de mac, au inceput sa apara si mai multi virusi pt el..