iPad 3 si compromisul facut in favoarea rezolutiei

  Cand noua tableta iPad 3 a fost oficial prezentata, Apple a laudat procesorul grafic quad-core din noul dispozitiv, procesor care este de doua ori mai puternic decat cel din iPad 2, insa care are de sustinut o rezolutie dubla si de 4 ori mai multi pixeli. Avand in vedere rezolutia noului dispozitiv, hardware-ul impleemntat in iPad 3 este suficient de bun pentru a nu da impresia ca tableta are probleme in a rula jocurile sau aplicatiile, insa diferente in performante nu exista intre ea si vechiul model al iPad.

N.O.V.A. 3 is a fairly stunning game whichever iPad you play it on, with visuals rivaling most of what we’ve seen on the PS Vita. Oddly, though, both versions will impress you in completely different ways. The game’s detailed environments and assets look great on the Retina display, and if you didn’t know any better you’d swear it was always meant to look like this. With an iPad 2 on hand, however, you’ll quickly notice that certain sacrifices have been made in favor of resolution. The game is indeed much more effects-laden on the older tablet, with depth-of-field blurring and some particle effects such as burning buildings in the background completely removed on the new iPad.

  In incercarea de a vedea daca iPad 3 cu al sau Retina Display si procesor quad-core chiar au adus schimbari importante in ceea ce priveste jocurile, cei de la TheVerge au facut o comparatie detaliata pentru mai multe jocuri rulate pe noua tableta si pe modelul anterior. Ei au observat ca unii dezvoltatori au facut rabat la efecte video pentru a oferi grafica la rezolutie mai mare, in timp ce altii au ales sa nu afiseze grafica la rezolutie nativa, dar sa ofere o experienta cat se poate de normala pe ambele modele ale tabletei.

  In N.O.V.A. 3 s-a observat o diferenta interesanta, iPad 3 avand grafica la rezolutie mai mare, insa neavand anumite efecte video pe care tableta iPad 2 le avea si le rula fara probleme. Cei de la Gameloft sustin ca intr-un nou update al jocului vor oferi utilizatorilor optiunea de a alege intre a vedea pe iPad 3 grafica la rezolutie maxima sau a rula efectele disponibile doar pe iPad 2, deci procesorul grafic quad-core nu ar fi capabil sa faca ambele lucruri pentru ca nu are indeajuns de multa putere de procesare.

In conclusion, it looks like N.O.V.A. 3 is somewhat of an outlier for having such dramatically different graphics on both iPads, and the newer tablet does manage to distinguish itself with some visually excellent titles. 2D games often look amazing on the new iPad, for instance, of which the likes of Waking Mars, Aquaria and Superbrothers: Sword and Sworcery EP are good examples. However, it’s rare to see a technically demanding game run at Retina resolution without some compromises, and rarer still to see one equal or exceed the iPad 2’s graphics performance at 2048 x 1536. The A5X and Retina display are both very impressive components, then, but it’s clear that in gaming much of the former’s capability is limited to supporting the demands of the latter.

  Cei de la TheVerge spun ca procesorul A5X din iPad 3 este doar la fel de puternic precum A5-ul din iPad 2 si asta pentru ca rezolutia a crescut considerabil. Acelasi lucru s-a intamplat si cu iPhone 4 in 2010, el fiind doar putin mai rapid decat iPhone 3GS si asta pentru ca hardware-ul sau rula grafica la rezolutie dubla. Probabil viitorul model al iPad va avea hardware capabil sa ruleze grafica mare si efectele video speciale, dar pana la lansarea ei mai avem de asteptat.

9 COMENTARII

  1. acuma numai sa nu se intample la fel cu iphone 5 telefonul asta va fi primul meu iphone deci….. sper sa fie in el a6 nu a5x

  2. Nu situ ce sa Mai zic dar iph-ul meu 4 da niste rateuri care-mi amintesc cu groaza de symbianul de la Nokia. M-am jucat pe ascuns cu un Samsung note de la un coleg si recunosc cu greu ca merge Mai bine….graphics sucks dar se misca Mai repede

  3. @SorinTiplea probabil ai bagat prea multe tweak`uri in el. Pana la urma cat sa reziste si acel sistem?
    Pe android dak il rootezi si apoi mai bagi si cateva aplicatii zici ca e un windows xp dupa 2 luni de functionare.

  4. salut, zimi ce sa fac zaone.

    vreau sa-mi cumpar un ipad, si nu stiu care s-aleg, ipad 2 sau ipad 3?

    il vreau mai mult pt gaming, net.. clar c-as opta pt ipad 3 dar am auzit ca se descarca prea repede, tu ce-mi recomanzi?

  5. @Ovidiu, cumpara-ti linistit un iPad 2!
    Eu ramas la ipad 2 cu 3G si am facut cea mai buna alegere. Ipad-ul 3 are mai multe neajunsuri decat avantaje.

  6. @sherman Ce neajunsuri are iPad 3 fata de iPad 2 ?
    Ai făcut o alegere buna sa rămai la iPad 2, toată lumea cu iPad 2 spune asta si sunt de acord pentru ca trebuie sa faci alta investiție.
    Eu nu mi-am luat iPad 2 doar pentru simplu fapt ca ecranul e o amara dezamagire in comparație cu densitatea pixelilor de pe iPhone 4/4s
    Acesta este un avantaj categoric pentru o tabela.

    @ovidiu Daca cumperi pentru prima oară o tableta, mergi pe iPad 3 cu încredere. Ești la 400 RON distanță de un produs mult mai bune. Pana la urma ecranul face toată tableta…

  7. Salut, eu am ipad 3 si sincer ii mult mai convenabil decat un ipad 2deoarece Am incercat si ipad2 si nu mi se pare sa fie deloc mai bun