Orange Romania asigura acoperire 3G pentru 98% din populatia Romaniei

  Desi nu am crezut ca voi ajunge prea curand in situatia de a folosi o retea 3G de date in drumurile dintre satele romanesti, am ramas foarte placut surprins sa vad ca Orange si-a imbunatatit extrem de mult acoperirea in afara localitatilor. In ultimele doua saptamani am calatorit foarte mult prin afara localitatilor si pot spune ca rareori mi-a fost dat sa ma vad in situatia de a folosi o retea de date EDGE pentru a ma conecta la internet sau a efectua o convorbire. Orange si-a imbunatatit acoperirea in Romania, iar astazi compania anunta ca nu mai putin de 98% din populatia Romaniei are acces la o retea 3G de voce/date si vorbim despre o acoperire mai mult decat buna, dupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus.

La un an de la anuntarea Conquest 2015, Orange Romania comunica primele rezultate ale strategiei sale, in cadrul careia unul dintre cele mai importante proiecte a fost programul de extindere a acoperirii si de modernizare a retelei in zona rurala. Proiectul a vizat extinderea masiva in zonele rurale a retelei ce sustine traficul de internet mobil, precum si imbunatatirea calitatii serviciilor de voce si date, atat pentru serviciile existente (2G), cat si pentru cele noi (3G+). In mai putin de un an, Orange a investit 110 milioane de euro in programul de extindere a acoperirii 3G, aceasta ajungand de la 55% la 98% din populatia Romaniei.

  Extinderea acoperirii face parte dintr-un proiect inceput anul trecut si in decursul unui singur an de zile acoperirea cu retele 3G a populatiei a crescut de la 55% la 98%, totul costand nu mai putin de 110 milioane de euro. Cresterea acoperirii si a vitezelor de navigare pe internet a generat si o crestere cu 182% a traficului de date, iar acum nu pot sa spun decat ca astept cu mare interes lansarea retelei 4G LTE.

Imbunatatirea infrastructurii ofera premizele dezvoltarii si implementarii mult mai rapide a viitoarelor servicii si tehnologii. De asemenea, permite utilizatorilor sa descarce mult mai rapid imagini sau filme de pe internet, avand ocazia sa foloseasca in zonele rurale servicii de internet mobil la o viteza de transfer de pana la 14.4 Mbps. Primul trimestru al anului 2012 a aratat o crestere cu 182% a traficului de date in zonele rurale, comparativ cu perioada de dinaintea inceperii programului de modernizare.

“Prin acest proiect jumatate din reteaua Orange, construita in peste 14 ani, a fost modernizata, optimizata si extinsa, iar clientii au ocazia sa beneficieze de acces la internet mobil la viteze superioare, oriunde s-ar afla. Rezultatele acestui proiect confirma inca o data promisiunea companiei de a investi in Romania si de a aduce tehnologia cat mai aproape de clientii nostri.” a declarat Jean-Francois Fallacher, CEO in cadrul Orange Romania.