Cu ajutorul unui iPhone ai posibilitatea sa iti plimbi, la propriu, laptop-ul(Video)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aymiKR8PifY[/youtube]

  Stiti deja ca iPhone-ul poate fi utilizat pentru a controla quadricoptere, masini sau chiar mingi, insa un inginer ne demonstreaza ca folosind un iPhone si o aplicatie putem controla chiar si un laptop. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a unui robot construit folosind o placa de baza Arduino, iar cu ajutorul sau puteti plimba un laptop peste tot prin casa voastra. Robotul are desigur un motor care controleaza rotile, iar cu ajutorul unei aplicatii pentru iPhone voi controlati miscarile rotilor, motorul si cu ajutorul camerei web vedeti un acelasi timp un feed live al zonei in care se afla laptop-ul.

To control the robot, you press buttons on the iPhone’s keyboard to send commands to the laptop, which controls the direction that the robot it sits on will go in via an attached Arduino board. n addition to all the clever software used to help drive it, the robot feeds video from the laptop’s webcam to the iPhone’s screen, so you don’t have to blindly navigate a room.

  Desigur ca in viata reala nimeni nu are nevoie de asa ceva in casa, dar ideea ca si dovada a unui concept este destul de interesanta.

2 COMENTARII

  1. de fapt, iphone-ul comunica cu o aplicatie server de pe calc, aceasta comunica cu un buffer usb/serial, aceasta comunica cu un microcontroller atmega pe care se afla un firmware specific, apoi asta trimite semnalele unor punti H integrate care comanda la randul lor o serie de motoare. deci doar si pentru o astfel de jucarie, trebuie sa-ti bati nitel capul cu ceva electronica/programare.

    Asa ceva am facut si eu pentru ipad, o jucarie similara comandata printr-un ipad, diferenta fiind ca a mea include in plus senzori pentru determinarea distantei/proximitatii fata de obiecte, panou solar si sistem de management al energiei complet autonom, cateva lasere pentru semnalizare si asistarea navigatiei teleghidate, modul gps, etc. Comanda este facuta printr-o placa de baza de netbook, modificata pentru aceasta aplicatie (scos hdd, adaugat controller card compact flash, modificat placuta wlan, refacut convertoarele principale de tensiune pentru a suporta mai multi consumatori pe usb, etc). Controlul se face prin remote desktop (real vnc), dracia avand instalat pe ea un hibrid intre win xp, win embedded si win ce, adaptate sa ruleze de pe un card compact flash.