Cu ajutorul unui iPhone ai posibilitatea sa iti plimbi, la propriu, laptop-ul(Video)

2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aymiKR8PifY[/youtube]

  Stiti deja ca iPhone-ul poate fi utilizat pentru a controla quadricoptere, masini sau chiar mingi, insa un inginer ne demonstreaza ca folosind un iPhone si o aplicatie putem controla chiar si un laptop. In clipul video de mai sus aveti o demonstratie a unui robot construit folosind o placa de baza Arduino, iar cu ajutorul sau puteti plimba un laptop peste tot prin casa voastra. Robotul are desigur un motor care controleaza rotile, iar cu ajutorul unei aplicatii pentru iPhone voi controlati miscarile rotilor, motorul si cu ajutorul camerei web vedeti un acelasi timp un feed live al zonei in care se afla laptop-ul.

To control the robot, you press buttons on the iPhone’s keyboard to send commands to the laptop, which controls the direction that the robot it sits on will go in via an attached Arduino board. n addition to all the clever software used to help drive it, the robot feeds video from the laptop’s webcam to the iPhone’s screen, so you don’t have to blindly navigate a room.

  Desigur ca in viata reala nimeni nu are nevoie de asa ceva in casa, dar ideea ca si dovada a unui concept este destul de interesanta.