Prima Pagina internet ONU declara ca drepturi fundamentale ale omului dreptul de a avea acces...

ONU declara ca drepturi fundamentale ale omului dreptul de a avea acces la internet si dreptul la libera exprimare pe internet

  Intr-o era digitala in care majoritatea dintre noi suntem constant conectati la internet, cei de la ONU au decis ca avem dreptul de a accesa internetul si de a ne exprima liber in cadrul “granitelor sale”. In cadrul unei intruniri ce a avut loc saptamana trecuta cei de la ONU au decis sa transforme in drepturi fundamentale ale omului dreptul la libera exprimare pe internet si dreptul de a avea acces la internet, spunand ca toate guvernele lumii ar trebui sa isi faca o prioritate din facilitatea accesului la internet pentru cetatenii sai.

Taking note of the reports of the Special Rapporteur on the promotion and protection of the right to freedom of opinion and expression, submitted to the Human Rights Council at its seventeenth session, and to the General Assembly at its sixty-sixth session, on freedom of expression on the Internet,

  1. Affirms that the same rights that people have offline must also be protected online, in particular freedom of expression, which is applicable regardless of frontiers and through any media of one’s choice, in accordance with articles 19 of the Universal Declaration of Human Rights and the International Covenant on Civil and Political Rights;
  2. Recognizes the global and open nature of the Internet as a driving force in accelerating progress towards development in its various forms;
  3. Calls upon all States to promote and facilitate access to the Internet and international cooperation aimed at the development of media and information and communications facilities in all countries;
  4. Encourages special procedures to take these issues into account within their existing mandates, as applicable;
  5. Decides to continue its consideration of the promotion, protection and enjoyment of human rights, including the right to freedom of expression, on the Internet and in other technologies, as well as of how the Internet can be an important tool for development and for exercising human rights, in accordance with its programme of work

  Hotararea celor de la ONU o puteti accesa in intregime aici. Acestea fiind spuse, era nevoie de o asemenea declaratie, sunt lucruri mai importante in lumea aceasta, sau accesul la internet a devenit acum o necesitate si nu un lux?

 • octavian

  bravo inca o data multimea a invins PROSTIA NAZISTA numita AKTA.

 • Hmmm… Si Coreea de Nord sau Cuba ce vor face acum? Caci ei fac parte din ONU, insa limiteaza drastic accesul la net!

 • II va durea in ONU.

 • Andrei Covaliu

  Daca accesul la internet este acum un drept fundamental al omului, sa inteleg ca va fi gratis? 😕 pt ca e inadmisibil sa platesti pt un drept 😕

 • Ionut

  Accesul la internet este si acum gratis – ceea ce platesti tu se numeste infrastructura si mentenanta…

 • anqelicus

  Eu vad ca ACTA a inceput… cel putin in Romania, cu cei de la RDS care au blocat accesul la vplay… probabil urmeaza youtube, facebook, google si alte site-uri… bravo baieti…

 • Nu e blocat, eu il pot accesa. Am vazut ca multi s-au plans, dar nu despre o blocare ci despre faptul ca website-ul merge greu si asta ar putea avea legatura cu faptul ca baietii aia, care nu sunt chiar atat de legali, si-au mutat serverele in Olanda.

 • Andrei Covaliu

  Statul este garantul drepturilor si libertatilor iar daca accesul la internet este acum un drept, statul trebuie sa ofere accesul la internet nu diferite firme private. Iar in legatura cu plata pt infrastructura si mentenanta ea ar trebui sa intre in impozit.

 • Analizeaza restul drepturilor si o sa vezi ca pentru fiecare trebuie sa platesti. Discutia asta este oricum sterila.

 • Andrei Covaliu

  iti recomand sa citeste Declaratia Drepturilor Omului si sa imi spui tu mie pt care drept platesti.

 • Cristi

  De cand s-a înființat ONU conflictele la nivel global s-au inzecit , mi-e sila de ei . E cu un scop care ne scapa si declarația asta, trebuie sa existe si reversul medaliei

 • @Andrei Covaliu: How about the right to live. Sau traiesti gratis? Nu ti se impune taxa pe viata, dar fara bani mori. HotSpot-uri gratuite nu exista in Romania? Prin ele ai acces gratuit la internet si se respecta dreptul. Vrei internet acasa, pe telefonul mobil? Ei bine asta e un lux, nu un drept.

 • Andrei Covaliu

  Nu cred ca ai inteles ce vrea sa zica prin dreptul la viata. Ce hotspoturi gratuite in Romania? cele din localuri? de la metrou? alea sunt ca sa atraga clienti.

 • Atragi clienti la metrou cu hotspot moca? Nu, Hotspot-urile din mall-uri, din centrele oraselor, nu trebuie platit nimic pentru alea. Hai sa nu fim acum atlfel.

 • Andrei Covaliu

  Hotspoturile de la metrou nu sunt facute de digi sau rds :-?? din cate stiu ai doar o ora gratis daca nu ai nu stiu ce cont 😕 Sincer observ ca ramai tot pe ideea ta, sincer zaone am un mare respect pt tine si pt ce ai facut cu idevice.ro, dar te sfatuiesc sa nu vorbesti prost, precum buhnici la protv, pe niste subiecte pe care nu le cunosti.

 • Nu, nu vorbesc de RDS si nu te limita la metrou. Mergi intr-un mall daca vrei wifi moca, ai acolo acces la internet, unele orase ofera hotspot-uri gratuite in centru sau in diverse alte zone. Trebuie sa privesti lucrurile in ansamblu, nu sa ceri statului sa te hraneasca, sa te imbrace, sa-ti puna internetul in brate, comunismul a murit. Dreptul tau la viata e unul fundamental, dar daca vrei sa traiesti, si mai ales sa traiesti decent, trebuie sa muncesti si sa platesti anumite lucruri.

 • Andrei Covaliu

  Dreptul la viata nu are treaba cu faptul ca trebuie sa muncesti si sa platesti pt anumite lucruri!!!
  Este un drept natural care implica in primul rand faptul ca nimeni nu poate fi privat de viata sa in mod arbitrar. Moartea nu poate fi cauzata cuiva in mod intentionat.
  De ce tot continui aceasta discutie daca mai nou accesul la internet este un drept fundamental, iar statul este GARANTUL drepturilor si libertatilor?
  Iar in legatura cu hotspot-urile din malluri, alea sunt acolo pt a atrage clienti. Nu sunt informat in legatura cu cele din centrul orasului asa ca nu ma bag. Chiar nu vreau sa continui aceasta discutie aici, daca vrei si alte explicatii legate de dreptul international public si dreptul constitutional ai e-mailul meu.
  O zi frumoasa!

 • AllexChyu

  @Zaone, asta inseamna ca daca sunt la inchisoare pot cere sa mi se aduca un laptop ?
  De asemenea, hackerii care au fost “banati” de pe internet prin hotarare judecatoreasca, vor avea din nou acest drept ?

 • Doubt it, oricum in inchisorile din Romania din cate stiu eu exista acces la internet. De unde sa stiu eu raspunsul la a doua intrebare?

 • @AllexChyu
  Ai şi dreptul la libertate, dar la închisoare eşti privat de el. Şi hacker-ii despre care vorbeşti sunt privaţi acum de dreptul la internet, înainte aveau doar accesul la internet interzis.

 • eu

  Super tare, internet 3g nelimitat (gratis), si de ce Zaone ar fi internetul un lux 😐 ?
  Toata lumea, de la tara sau de la oras (in special) foloseste internetul zilnic. Uita-te si la tine.

 • Este un lux pe telefonul mobil.

 • eu

  Cu asta sunt de acord, cand am scris, ma gandeam la PC.