Producatorii de accesorii pentru iDevice-uri se tem ca vanzarile le vor fi afectate de noul dock de 8 sau 9 pini al iPhone 5 si iPad Mini

  In momentul de fata nimeni nu stie sigur daca iPhone 5 si iPad Mini vor avea un port conector de 8 sau 9 pini, ori cel original va fi mentinut, insa zvonurile aparute pe internet sugereaza faptul ca Apple va schimba complet acea componenta. Pentru utilizatori, dar si pentru producatorii de accesorii, vestea nu este prea buna deoarece acestia din urma vor fi nevoiti fie sa lanseze produse noi pe piata fara sa stie ce vrea Apple sa faca, fie sa astepte si poate sa rateze sezonul sarbatorilor de iarna.

With only two weeks remaining before the expected debut of the next-generation iPhone, Apple has not offered third-party developers the components or engineering details necessary to build docking accessories for the new device—the first iOS product expected to ship without Apple’s now-ubiquitous 30-pin Dock Connector, which will soon be replaced across all future Apple pocket and tablet devices. Noting the time required to manufacture and ship new products, the sources suggest that new iPhone-specific electronic add-ons will likely miss the upcoming holiday season, apart from whatever accessories are released by Apple itself.

  Principala problema sa producatorilor de accesorii sta in faptul ca acestia vor fi nevoiti sa cumpere noi licente de la Apple, vor trebui sa trimita noi produse pentru a fi testate si aprobate de catre companie, iar asta ar putea genera intarzieri mari la lansarea produselor. Apple le cere tuturor celor care fac accesorii, certificate pentru a fi compatibile cu iDevice-urile, sa cumpere licente pentru fiecare produs in parte si sa trimita la Apple sample-uri pentru testare si certificare. Acest proces este greoi si unii producatori se plang de faptul ca in sezonul sarbatorilor ar putea sa nu aduca ceva nou pe piata din cauza noului dock.

  Daca Apple va complica si mai mult viata consumatorilor si producatorilor vom afla abia pe 12 septembrie.