Amazon lanseaza o noua versiune a Kindle Fire plus o tableta Kindle Fire HD

  Astazi compania Amazon stabileste un nou punct de cotitura pe piata tabletelor lansand o noua versiune a Kindle Fire care va costa doar 159$. Tableta se pozitioneaza pe piata sub Galaxy Nexus 7 produsa de catre Google, vine cu un procesor mai rapid, de 2 ori mai mult RAM, insa pretul este cel mai important. Anul trecut Amazon a demonstrat ca tabletele ieftine se vand foarte bine chiar daca nu ofera o experienta de utilizare grozava, iar acum compania dovedeste exact acelasi lucru din nou scazand cu 40$ pretul de achizitie a unei tablete mai bune.

  Cea de-a doua tableta prezentata de catre Amazon in aceasta seara se numeste Kindle Fire HD, ea are un ecran IPS de 8.9″ cu 254 ppi si rezolutie 1920 x 1200. Tableta are un procesor mai rapid decat Tegra 3-ul din restul produselor asemanatoare si cei de la Amazon s-au pozitionat foarte bine pe piata cu acest produs. Oferind un ecran “retina” pentru diagonala de 8.9 inch, tableta celor de la Amazon concureaza fara probleme cu iPad 3-ul celor de la Apple, dar ramane de vazut cat ii va fura din cota de piata. Versiunea de 7 inch a Kindle Fire HD va costa 199$ si cea 8.9 inch cu 16 GB spatiu de stocare va costa doar 300$, deci concurenta este puternica in momentul de fata.

  Ambele produse ale Amazon sunt extrem de interesante, ambele vor avea un impact puternic asupra pietei dupa lansare si va fi interesant de vazut ce raspuns va da Apple anul viitor.