Prima Pagina iPhone Un rabin le spune urmaritorilor sai sa dea foc propriilor terminale iPhone

Un rabin le spune urmaritorilor sai sa dea foc propriilor terminale iPhone

  Chaim Kanievsky este un rabin ultra-ortodox foarte influent in Israel si recent a condamnat utilizarea terminalelor iPhone si a sugerat adeptilor sai sa dea foc terminalelor produse de catre Apple. Mesajul sau a fost dat cu putin timp inaintea inceperii sarbatorii Yom Kippur si vine ca un avertisment pentru cei carora aceste terminale le preiau viata si mintea. Influenta rabinului este atat de mare incat unele ziare israeliene au publicat mesajul chiar pe prima pagina intr-o editie, atacul venind in urma popularitatii pe care terminalul iPhone 5 a castigat-o in ultima vreme.

An influential ultra-Orthodox Israeli rabbi ordered his followers this week to burn their iPhones. The decree by Rabbi Chaim Kanievsky, 84, came ahead of Judaism’s holiest day, Yom Kippur, which begins Tuesday. It said that it was forbidden to own the smartphone, and those who already had one must burn theirs. The religious Yated Neeman newspaper published the ban on its front page this week, as mainstream Israeli newspapers were gushing about Apple’s eagerly anticipated new smartphone, the iPhone 5.

  Rabinii considera internetul ca fiind o tentatie pentru oameni, il considera a fi periculos si sincer sa fiu au partial dreptate. In momentul de fata internetul a devenit un drog, genereaza dependenta si stiu ca multi dintre noi nu pot rezista prea mult fara sa fie concectati la ceea ce se intampla pe diverse website-uri de pe internet. Desi noi suntem pasinici, urmaritorii rabinului israelian au facut cateva proteste in comunitatile ultra-ortodoxe, au dat afara oamenii de la seminarii daca foloseau terminale iPhone si si-au avertizat apropiatii sa nu isi lase copii in preajma celor care detin un asemenea terminal.

The iPhone prohibition comes amid a push in recent months by ultra-religious Jewish leaders around the world to steer their flock away from the temptations of the Internet. Tens of thousands of black-suited Jewish men gathered in a New York stadium in May to hear some of the community’s most famed rabbis lecture on the dangers of what they deemed immoral content accessible via computers and smartphone. The rally was broadcast live to other crowds in stadiums in London and Jerusalem. After this week’s decree, large posters sprang up throughout Jerusalem’s ultra-Orthodox neighborhoods, calling iPhones “an abomination 24 hours a day.” They called on community members to kick iPhone owners out of religious seminaries, and warned them to keep their children away from the children of iPhone users.

  Din pacate smartphone-urile sunt vazute cu ochi rai de comunitati de acest gen, ele nu au o deschidere prea mare pentru tehnologie si uneori diferentele dintre membrii lor pot genera violente.

 • real

  tre sa fii retardat sa iti arunci telefonul in foc sau la gunoi
  nu asta inseamna sa fi ultra ortodox

 • Bondaru

  Fanatici.

 • Nic eComenzi

  Iphone is the devil

  🙂

 • Mihai

  Doamne, mare ii gradina ta, si multi prosti au iesit din ea…

 • Ov1d1u

  @Mihai : Astia au iesit din gradina lui Allah. 🙂

 • Wei Shen

  Bine ca perciunii lor sunt OK ….

 • adrian

  doamne,face iphonu gratar :))

 • eldigit

  Da’ cine il “urmareste”? Sau ai vrut sa zici “adeptilor sai”? Google Translate 🙂

 • Havi

  Intre gandirea rabinului si a celor ce au dormit pe strada asteptand sa si ia un ip eu zic ca rabinu are castig de cauza irefutabil ,dar ma rog acu …….

 • minimally

  Sunt curios cu ce era facuta poza ?

 • @eldigit: Spre deosebire de alte editori, eu nu folosesc Google Translate, dar ma rog, it doesn’t hurt to stick one in. In alta ordine de idei, expresia cu urmaritorii era pentru ca la un moment dat se vorbea in articol despre twitter si followers, si nu am mai modificat. Stiu, e greu sa intelegi ca unii mai stiu engleza fara sa treaca prin Google translate, veti invata cu timpul.

 • Vlad.P

  E bine ca in Aano Domine 2012, dupa 2000 de ani in care milioane de oameni au fost omorati, arsi pe rug, torturati etc in numele religiei (crestine mai ales) am ajuns si la faza asta. E la fel de penibil ca musulmanii aia ipocriti care isi imbraca nevestele in negru pe 45 grade, le pun si ochelari de soara sa acopere cei 3 cm de piele de la ochi, dar in mijlocul Ramadan-ului la 10 dimineata se indoapa ca niste vite si beau berici…Mi-e atat de greata…Nu avem scapare…e clar!

 • Sorin

  Cretini

 • Eldigit

  Vlad P. +1

 • Pingback: In Rusia crestinii radicali inlocuiesc logo-ul Apple de pe produse cu o cruce | iDevice.ro()

 • foxilla

  la fel s-a întâmplat și cu televizorul în anii ’60!