P0sixninja lucreaza la un bootloader explot, jailbreak-ul pentru Apple TV 3 este inca departe

17

  Raspunzand unor comentarii ale catorva utilizatori ai Reddit, planetbeing a explicat o parte din munca pe care hackerii o depun in momentul de fata la dezvoltarea solutiilor de jailbreak. Planetbeing sustine ca P0sixninja lucreaza in momentul de fata la dezvoltarea unui bootloader exploit care ar putea permite exploatarea bootrom-urilor actualelor iDevice-uri, iar in baza vulnerabilitatilor descoperite acolo ar putea fi dezvoltate viitoare solutii de jailbreak, sau p0sixninja s-ar putea imbogati.

He’s working on a bootloader exploit, to be precise. He hopes to use it to dump the newer bootroms so he can actually look for vulnerabilities there. I’ve seen it and even helped a bit with it, it’s legit, but it has a long ways to go. It’s not really even at the proof-of-concept stage yet. Someone would really need to sink a huge chunk of time into it, but no one is that interested yet it looks like.

  Problema este ca toata munca lui P0sixninja este deocamdata doar in stadiul de concept, hackerul neavand ceva extrem de util si dezvoltarea vulnerabilitatilor sale necesita multa munca, pe care nimeni nu pare a fi dispus sa o faca. Tot ceea ce are p0sixninja este separat de exploit-urile celor care dezvolta actuala solutie de untethered jailbreak pentru iOS 6, deci in viitor de la el ar putea veni un jailbreak nou. In ceea ce priveste Apple TV 3, din pacate solutia de jailbreak pentru acest dispozitiv este deocamdata departe de a fi gata pentru lansare, asa ca nu va faceti sperante mari.