Prima Pagina Apple Un angajat Apple din Franta ar putea fi concediat deoarece a lucrat...

Un angajat Apple din Franta ar putea fi concediat deoarece a lucrat 20 de minute in plus dupa terminarea programului

  Autoritatile franceze au amendat recent compania Apple deoarece le impunea angajatilor sa stea dupa program in Apple Store-uri pentru a face curatenie si a le pregati pentru o noua zi de lucru. Dupa aplicarea acestor amenzi, Apple pare sa devina mai riguroasa cu angajatii sai, asa ca Thomas Bordage, unul dintre cei care a organizat o greva a angajatilor din Apple Store-uri anul trecut in timpul lansarii iPhone 5, ar putea fi concediat deoarece a plecat cu 20 de minute mai tarziu de la serviciu. Managerii Apple Store-ului in care este angajat sustin ca el a depasit in mod nejustificat perioada de lucru, iar sanctiunea ar putea merge pana la concedierea sa.

  In ciuda reglementarilor codului muncii francez, atitudinea celor de la Apple este ciudata, insa aplicarea unei sanctiuni dure ar putea avea legatura cu actiunile din trecut ale angajatului. Desi deocamdata nu se stie sigur cum va actiona Apple, este clar ca vom mai auzi despre probleme de acest gen in viitor.

 • Miiu

  Ma fratioare ce stire e asta??

 • bogdan

  daca citeam asta in alta parte ziceam ca e luata de pe timesnewroman.ro
  francezii iubesc munca cum o iubesc romanii…

 • Hackallpls

  Puneti mina si cititi sau citește Zaone ce înseamnă CDI ca si contract in franceza . Si dupaia scrie articole de astea . O sa ai desfaca contractul de munca astia de la pom cu vreo 20.000 € cash in mina poate asa îl fac sa plece daca nu pot sa facă flori si pe ăla tot nu îl dau afara .
  O fi Apple tare dar jurisdictia si codul munci american nu se poate aplica in toată lumea asa ca …

 • Esti expert in dreptul muncii francez?

 • Hackallpls

  Da asta lucrez !

 • blade

  Nu e clar de ce vrea sa il dea afara,a facut greva,a initiat greva,acum si daca stranuta contravene regulilor apple,sclavie direct,bine ca nu e in Romania ca era de mult timp out….

 • liviu

  totusi cine e in temă cu acest articol?
  Cel ce a acris postul 5 sau zaone?

 • Hackallpls

  @Liviu
  Cine sa fie tată Nea Zaone ca doar el e boss-ul nu !
  In fine nu contează noi sa fim sănătosi !!!

 • Terrymada

  Subscriu informației de mai sus. In Franța, Belgia, si încă câteva tari Francofoniei este extrem de greu sa fi concediat. Cunosc personal un medic care lucereaza la ARISTA si face parte din comisiile de munca si câțiva juristi de origine româna cu care am avut diverse discuții pe tema asta. La noi da, te poate constrange patronul sa pleci singur de azi pe maine, la ei se feresc ca dracu de tamaie sa se joace cu angajații..

 • Terrymada

  Insa nu e cazul sa sariti ca arsi. E un articol si atat. Nu e obligat nimeni sa il citească.. Poate fi luat ca simpla lectura fara informații tehnice… E pur si simplu o știre…