Prima Pagina aplicatii Apple a returnat 6000$ parintelui unui copil care a abuzat de in-app...

Apple a returnat 6000$ parintelui unui copil care a abuzat de in-app purchase-uri

  Lee Nealeeste un britanic care lucreaza ca si designer aerospatial si saptamana trecuta a avut neplacuta surprindere sa afle ca al sau cont bancar a fost complet blocat, nepermitandu-i-se sa retraga bani. Investigand problema, barbatul a descoperit ca fetita sa de 8 ani a reusit sa cheltuiasca 4000£, sau aproximativ 6000$ pe in-app purchase-uri in decursul catorva zile. Fetita nu stia ca acele in-app purchase-uri chiar costa bani si si-a achizitionat diverse bonusuri din 3 jocuri ale App Store, iar suma adunata este una enorma, tatal neobservand zecile de email-uri prin care Apple ii felicita pentru achizitiile facute.

Lily is only eight and hasn’t grasped the concept of money. She probably wouldn’t know how much a bag of crisps costs. I was very surprised how dismissive Apple were. This was an eight-year-old girl. Basically iTunes have told me categorically that I won’t be getting my money back. Now my dad is having to lend me money in the short term and I’m in the process of selling my car, my son’s off-road ­motorbike and probably my bike too. I just think these in-app purchases are terrible and people need to be aware.

  Discutand initial cu Apple despre problema, compania i-a spus ca nu ii poate returna banii pentru in-app purchase-uri, iar barbatul a fost pe punctul de a isi vinde masina si doua motociclete pentru a plati datoria. Fara prea multe explicatii, compania si-a schimbat totusi decizia si i-a returnat complet banii barbatului, o masura care trebuia luata de la bun inceput. Britanicul sustine ca pentru a face toate aceste achizitii fiica sa i-a utilizat parola fara ca el sa stie, astfel ca totul a fost o surpriza completa pentru el.

Apple called me to say they will be refunding the money I have lost and apologised for closing my case so early. It really has saved my bacon. Lily had used the password she’d seen me enter to download the games. She is only eight years old. Even when I sat her down and explained that what she was doing had cost dad money, I still don’t think she really understood. These in-app purchases are terrible and people need to be aware.

  Daca va intrebati si ce aplicatii au stat la baza problemei, ei bine : Campus Life, My Horse, Hay Day si Smurfs’ Village sunt vinovate.

 • Sorin Voiculescu

  Nu îi înțeleg pe părinții care își lasă copii cu astfel de device-uri nesupravegheați. Plus că pentru a face cumpărături trebuie să știi și parola…

 • Mihai B.

  @Sorin Voiculescu – “Britanicul sustine ca fiica sa i-a utilizat parola fara sa stie pentru a face toate aceste achizitii, astfel ca totul a fost o surpriza completa pentru el.”
  Si da, nu ar trebui lasate pe mana copiilor device-uri ca acestea. Copiii pot fi pacaliti foarte usor.

 • tot eu

  Apple a facut o greseala imensa dandu-i banii inapoi, asa n-o sa-si invete lectia si asta se va intampla din nou. Sau macar sa nu-i fi dat toti banii inapoi. Ma mira faptul ca in TOS-ul Apple nu scrie ceva gen “do not let your kids use your devices unsupervised and for the love of God do not give them your password!!!”…but meh.

 • Chatagra

  Ca designer aerospatial omul ala ar trebui sa castige o tona de bani ..ma mir ca avea numai 4000 de lire in cont …cam trasa de par povestea

 • viatamea

  viata e scumpa in anglia, ma mir ca avea 4000 in cont

 • AllexSCV

  La ce profit face Apple pe zi, normal că îşi permite să facă astfel de gesturi pentru imagine.

 • Delirium

  Si ce daca era designer aerospatial, nu inseamna ca are si de munca;)

 • Markovnikov

  nu stiu ce masina si ce motociclete(2) avea de nu se incadrau in 4000 lire… anyway, morala: nu instalati aplicatii cu in app purchase

 • Darius

  @tot eu un gest de bunatate ai in tine? era bine daca nu ii dadea bani? daca erai tu in locul lui? poate ca are acel om multi bani fiindca e designer aerospatial dar aia nu inseamna ca poate cheltuii cat vrea…ce sa ma astept de la un roman….daca era sa fi tu in locul lui cred ca incepeai sa urlii ca nebunu …no hate but it will be great if u have a heart