Prima Pagina Apple Untethered jailbreak pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4 va fi lansat cu...

Untethered jailbreak pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4 va fi lansat cu intarziere deoarece exploit-urile descoperite pentru el sunt utilizabile in iOS 7

  Asteptati cu nerabdare lansarea solutiei de untethered jailbreak pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4 ? Daca raspunsul este afirmativ, atunci va anunt ca va trebui sa aveti si mai multa rabdare, deoarece hackerii care o dezvolta au facut o descoperire foarte interesanta. Exploit-urile utilizate de catre ei pentru a face jailbreak chip-ului A5 sunt utilizabile si in iOS 7, asa ca au decis sa le pastreze secrete pentru a nu oferi companiei Apple posibilitatea de a le bloca si a impiedica lansarea unei solutii de jailbreak pentru iOS 7.

  Luand aceasta decizie, hackerii se afla in momentul de fata in cautarea unor noi vulnerabilitati pe care sa le utilizeze pentru iOS 6.1.3 si iOS 6.1.4, insa desigur ca va fi nevoie de timp pentru descoperirea lor. Exista fara indoiala si o un scenariu in care aceasta solutie de jailbreak va fi lansata impreuna cu cea pentru iOS 7, ele folosind acelasi tip de exploit-uri pentru a face jailbreak-ul, insa in aceasta situatie, oare va mai utiliza cineva iOS 6.x daca nu este fortat in vreun fel sa o faca?

  In concluzie, asteptarea tocmai s-a prelungit si nimeni nu stie exact pana cand, dar partea buna este ca vom avea sigur jailbreak pentru iOS 7.

People are probably wondering why focus on A5+ devices is being lowered in priority. This is not because of difficulties, it is actually because it turns out a few of the vulns we were planning on using still work on iOS 7 (kind of exciting [yes and no]). We do not want to publish these vulns as they have the potential of being used in a future iOS 7.x A5+ jailbreak. With that being said, we are not removing our focus on an A5+ 6.1.3/6.1.4 jailbreak completely. We are looking for some vulns that exist in 6.1.3/6.1.4 but not iOS 7. The problem is… in terms of security iOS 7 looks likes an iOS 6.2 :P. This wouldn’t be a problem if Apple did not silently kill the lockdown socket bug. We were initially planning on using that vuln to recycle the shebang attack used in evasi0n to remount the rootfs, but when I found out it was patched, I initially said it wouldn’t halt the progress of the jb. This was before we found out the other vuln we had to get root and remount the rootfs as r/w still works in iOS 7. So as I said above, we are currently working on getting the A4 untether bootstrap finished. After that, we will resume looking into the A5+ possibility. If worse comes to worse, we’ll release it alongside evad3r’s iOS 7 jb to prevent disclosing any more vulns.

 • MAVone

  Eu unul m-am decis sa raman la 6.1.2 deoarece e’ mai putin “android” .
  P.S.Daca imi da cineva un sfat,link etc sa pot face 7-le sa semene a IOS si nu a Android este binevenit 🙂

 • alexik29

  suna interesant…nu am facut update pe ios 7 doarece asteptam jail pe 6 si acum cred k o sa fac pt ca nu cred k va mai iesi vreo solutie pe 6.1.4

 • xpender

  Eu am jb 6.1.2 pe i4s si iPad 3 si asa vor ramane atat timp cat le voi avea. Decat sa ma zgarii pe ochi ca iOS 7 are lag pe iDevice-urile mai vechi, mai bine renunt la ideea de update la iOS 7, indiferent cat ar fi de bun in comparatie cu iOS 6.

 • Seby

  Nu inteleg de ce spuneti unii ca face lag ios7 iphone-urilor mai vechi. Eu de exemplu am instalat 7-le pe 4s , restul le-am lasat la 6.1.2 si vreau sa spun ca nu am probleme deloc. Ce e drept am avut la inceput o problema legata de viata bateriei pentru ca eu mereu am tinut activat tot ce se poate si daca la ios6 cu toate cele activate ma tinea undeva la 8 sau chiar 9 ore , dupa ce am pus ios7 am fost socat sa observ ca deabea treceam de 4 ore in aceleasi conditii de utilizare.
  Ce a fost la gura mea numai eu stiu :)) , dar dupa ce am fumat o tigare am luato batraneste si am inceput sa fac ceva ca sa-l ajut si uite ca acum in aproape aceleasi conditii ajung la peste 6 ore de utilizare.
  Trebuie sa v-a ajutati putin idevice-urile si voi daca vreti sa dea randament si cand spun , ajutati , nu ma refer decat la chestii elementare pe care le puteti observa.
  In concluzie sunt multumit si ma gandesc ca dupa ce o sa apara ios 7.1 probabil am sa sar lejer de 7 ore de utilizare , nu sunt 8 sau 9 dar sunt constient ca am un sistem de operare nou pe un idevice putin mai vechi si din punctul meu de vedere e logic ce se intampla.
  Eu am facut acest update doar pe 4S , ipad-ul si iphone-ul 4 am sa le las la varianta 6.1.2 si iphone 5 nu am pentru ca pe mine nu m-a convins deloc dar daca eu la 4S nu am probleme cred ca cei cu 5 nu au de ce sa se planga.
  Am sa rezolv toate problemele dupa ce cumpar 5S dar momentan astept sa se duca primele modele care sunt facute pe fuga si dupa aia o sa-mi iau si eu. Nu ma grabesc nici-o data sa iau din primul val cu toate ca mereu sunt tentat dar am observat ca e mult mai bine daca cumpar dupa ce lumea lucreaza mai relaxata la fabrici :)))))))

 • xpender

  @Seby ai tinut in mana un i4 cu iOS 7.0.2? Dupa primele 10 minute de utilizare nu sa mai vrei nici macar sa-l tii in mana, dar sa-l folosesti. Vorbesc din experienta. Treaba cu i4s sau iPad3, iOS7 se misca mai bine, dar mai bine e cu iOS6.

 • Mircea!

  ‘ai de capu meu, serios…

 • Seby

  @xpender nu te contrazic pentru ca am spus si mai sus , nu voi instala 7 pe ip4 pentru nimic in lume ca in opinia mea este prea depasit si nu puneam nici pe 4s dar a fost mai mult ca o provocare si am vrut sa vad daca este adevarat ca moare repede bateria si daca pot face ceva in privinta asta.
  Eu dupa cateva chestii am reusit sa optin un timp destul de bun de utilizare.
  Am riscat putin pentru ca din toate idevice-urile mele 4s -ul imi este cel mai drag dar cu 4 nu aveam ce sa fac iar ipad3-ul nu prea il bag in seama decat dimineata la cafea si nu aveam cum sa fac teste bune , dar am zis ca oricum mai am putin si imi isu 5s-ul si in caz de ceva , asta e :p

 • Daniel N.

  am ramas pe 6.1.4 doar k gandul la jb ! oare mai are rost sa astept, voi ce credeti ?

 • Jb ptr iOS 7 din pacate va aparea foarte tirziu,in cel mai fericit caz prin feb.2014, asa ca nu disperati! Utilizatorii de iphone 4,4S sa ramana la ios 6 ( 6.1.2 ) restul daca trec la ios 7 sa se resemneze ca va avea curind Jb .Asta e viata,domnilor! Nu le putem avea pe toate!

 • Pepsi

  Well. Sint pe 6.1.4 de ceva timp… mai pot sa astept citeva luni pt. JB. Ca va fi in Decembrie anul asta, ca va fi in Februarie… I don’t care. Cum n-o sa trec la IOS7 niciodata, merita asteptarea.