Apple breveteaza un nou sistem de incarcare inductiva

  De mai bine de un an de zile mai multi producatori de terminale mobile incearca sa ne induca ideea ca incarcarea inductiva este o tehnologie pe care o vom regasi in viitor in majoritatea smartphone-urilor importante, insa deocamdata niciunul nu a reusit sa implementeze ceva cu adevarat util in propriul terminal. In ideea de a ne oferi un sistem cu adevarat util de a ne incarca terminalele mobile fara a le tine “legate” de un pad de incarcare, compania Apple descrie intr-un brevet de inventie un sistem care ar permite incarcarea terminalelor mobile aflate in vecinatatea unui dispozitiv capabil sa le incarce wireless.

Generally the patent relates to techniques and apparatus for providing useful amounts of power wirelessly to devices within a wireless charging environment. In one embodiment, the wireless charging environment can include various computing devices along the lines of a desktop computer, a laptop computer, net book computer, tablet computer, etc. In some cases, a wireless power supply will be able to be used to provide power wirelessly to various electronic devices such as and iPhone that includes a portable power supply for mobile operation. Apple’s patent reveals that their new system may use a near field magnetic resonance (NFMR) power supply hidden within an iMac or future Mac Pro.

  Folosind un camp de rezonanta magnetica, Apple spune ca o sursa de energie implementata intr-un iMac sau Mac Pro ar fi capabila sa incarce un iDevice care se afla in vecinatatea sa, la o distanta rezonabila. Practic acest lucru ar elimina necesitatea de a plasa terminalul mobil pe un charging pad pentru a il incarca, obligativitatea urmarii acestui pas fiind absolut identica, cu cea a conectarii terminalului la un cablu de incarcare. Desigur ca initiativa celor de la Apple ar fi cu adevarat utila daca ar permite incarcarea la o distanta mare de sursa de energie, insa din pacate brevetul de inventie nu ofera detalii despre distanta.

  Practic viitorul este dedicat sistemelor care permit incarcarea terminalelor mobile la distanta, fara a le plasa direct langa sursa de energie, insa ramane de vazut care va fi prima companie care va reusi sa aduca asa ceva pe piata.

2 COMENTARII