Prima Pagina Apple Apple imbunatateste acuratetea Siri, renunta la unele servicii web ale Google

Apple imbunatateste acuratetea Siri, renunta la unele servicii web ale Google

  Dupa lansarea Siri in 2011, compania Apple a promis ca va lucra constant la imbunatatirea functionalitatii asistentului sau personal pentru iDevice-uri, iar astazi avem o noua dovada a faptului ca promisiunile sale nu au fost uitate. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca iOS 7 a imbunatatit din multe privinte functionalitatea Siri, insa in aceeasi masura ofera rezultate mai slabe pentru anumite tipuri de interogari, desi per total vorbim despre o rezolvare a problemelor acolo unde conteaza mai mult.

  Aceasta evolutie pozitiva a asistentului personal disponibil in iDevice-uri vine pe fondul unor eforturi ale Apple de a renunta la multe servicii ale companiei Google. Daca in anul 2012 27% din raspunsurile Siri aveau la baza informatii furnizate de catre servicii web ale celor de la Google, ei bine luna aceasta doar 4% dintre raspunsuri au la baza informatii furnizate de catre Google. Interesant este ca Apple a redus dependenta de Google in cursul utilizarii iOS 6, iar incepand cu iOS 7, Yahoo, Wikipedia si Bing au preluat rolul de a oferi informatii utile pentru utilizatori.

  In final ramane o comparatie facuta intre acuratetea raspunsurilor date de catre Siri si Google Now, iar dupa cum puteti observa, cei doi asistenti sunt aproximativ la fel de buni, software-ul Google avand un usor avantaj. In concluzie, Siri a evoluat mult in decursul unui singur an de zile si asta in ciuda faptului ca Google a fost in mare parte exclusa din sistemul Apple.