Apple imbunatateste acuratetea Siri, renunta la unele servicii web ale Google

3

  Dupa lansarea Siri in 2011, compania Apple a promis ca va lucra constant la imbunatatirea functionalitatii asistentului sau personal pentru iDevice-uri, iar astazi avem o noua dovada a faptului ca promisiunile sale nu au fost uitate. Daca va uitati la imaginea de mai sus, veti observa ca iOS 7 a imbunatatit din multe privinte functionalitatea Siri, insa in aceeasi masura ofera rezultate mai slabe pentru anumite tipuri de interogari, desi per total vorbim despre o rezolvare a problemelor acolo unde conteaza mai mult.

  Aceasta evolutie pozitiva a asistentului personal disponibil in iDevice-uri vine pe fondul unor eforturi ale Apple de a renunta la multe servicii ale companiei Google. Daca in anul 2012 27% din raspunsurile Siri aveau la baza informatii furnizate de catre servicii web ale celor de la Google, ei bine luna aceasta doar 4% dintre raspunsuri au la baza informatii furnizate de catre Google. Interesant este ca Apple a redus dependenta de Google in cursul utilizarii iOS 6, iar incepand cu iOS 7, Yahoo, Wikipedia si Bing au preluat rolul de a oferi informatii utile pentru utilizatori.

  In final ramane o comparatie facuta intre acuratetea raspunsurilor date de catre Siri si Google Now, iar dupa cum puteti observa, cei doi asistenti sunt aproximativ la fel de buni, software-ul Google avand un usor avantaj. In concluzie, Siri a evoluat mult in decursul unui singur an de zile si asta in ciuda faptului ca Google a fost in mare parte exclusa din sistemul Apple.