iOS OTA Update si cat de utila este posibilitatea de a instala update-uri fara a contoriza traficul de internet

 

  Astazi v-am anuntat ca Orange Romania ofera, in premiera, in tara noastra posibilitatea de a efectua OTA Update-uri din smartphone-urile noastre fara a contoriza traficul de date generat in timpul descarcarii acestor versiuni ale sistemelor de operare. In cazul multor smartphone-uri lucrurile sunt simple si update-urile se descarca rapid chiar si printr-o conexiune 3G sau 4G, insa in cazul iDevice-urilor lucrurile sunt destul de diferite. Dupa o cautare detaliata pentru informatii privind modul in care functioneaza sistemul de software update al iOS-ului si dupa discutii cu persoane care cunosc detalii despre el, iata ce trebuie sa stiti.

  Compania Apple permite instalarea OTA Update-urilor printr-o retea 3G sau 4G abia la o saptamana dupa lansarea lor pentru utilizatori, insa pana atunci noi avem doar posibilitatea de a le efectua numai printr-o retea WiFi. Mai mult decat atat, daca OTA Update-ul are peste 60 MB nu il putem face decat printr-o conexiune WiFi indiferent de perioada de timp trecuta de la lansarea sa si pana la instalare, asa ca in acest caz nu exista alternativa in afara optiunii de a utiliza o retea WiFi disponibila in casa sau in alta parte.

  In ciuda acestor limitari, exista si posibilitatea de a pacali iOS-ul celor de la Apple, chiar foarte usor. Daca aveti jailbreak, atunci tweak-uri precum 3G Unrestrictor va ajuta sa pacaliti aplicatia Settings si sa faceti OTA Update chiar printr-o retea 3G/4G in momentul lansarii. Daca nu aveti jailbreak dar aveti alt iDevice cu o cartela Orange, atunci puteti crea un HotSpot si puteti efectua update-ul pe un alt terminal conectat la el. Chiar daca aceste solutii nu sunt foarte simple, in lipsa unei conexiuni WiFi ele va ajuta sa faceti OTA Update fara a consuma trafic de date.