Innovation Labs 2.0 – etapa a doua si prezentarea celor mai bune proiecte ale studentilor romani (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=iCaGIxvxTSU&w=580&h=370]

  Innovation Labs 2.0 este un proiect sustinut de catre Orange Romania, el ajutand tinerii studenti sa-si transforme ideile grozave in adevarate afaceri sau produse care au puterea de a schimba lumea. Vizitand in 2011 Sillicon Valley, cu ajutorul Orange, am invatat un principiu care sta la baza multor startup-uri americane, antreprenorii transformandu-si ideile si visele in realitate plecand de la rezolvarea unei probleme intalnite in viata de zi cu zi. Desi acest principiu nu este implementat in mintea noastra chiar de pe bancile scolii, imi place sa vad ca studentii din Romania il inteleg si il aplica in cadrul  Innovation Labs 2.0.

  La inceputul lunii trecute v-am prezentat cele mai importante proiecte alese de catre juriul Innovation Labs 2.0, iar astazi va ofer informatii despre modul in care au evoluat creatiile studentilor Politehnicii. Din luna martie si pana acum echipele finaliste au avut ocazia de a isi dezvolta ideile in proiecte care in urmatoarele luni de zile vor fi transformate in produse reale, un grup de antreprenori locali ajutandu-i sa-si imbunatateasca produsele si sa gaseasca metode eficiente de a le monetiza.

   In lista de mai jos aveti echipele care si-au prezentat miercuri proiectele in cadrul Boost Day iar in aceasta pagina puteti vizualiza prezentari video ale tuturor ideilor lor.

  1. Agrobid (CageWare)
  2. PackSender
  3. Uprise
  4. Exhale
  5. CookPal (Cook Buddies)
  6. My Place (Coffee Coders)
  7. PillBuzz (Candy Crushers)
  8. Open Mind
  9. EHonk
  10. Nivalis
  11. Wabbit
  12. Webseers
  13. Music Master
  14. TrafficVoice
  15. Lifebox (Cakebreak)

  Creatorii acestor proiecte au participat la Tech Talks unde mentori precum Julien Ducarroz, CCO al Orange Romania, le-au oferit informatii despre modul in care evolueaza lumea digitala, detalii despre modul in care functioneaza marile companii, dar si sfaturi pentru transformarea acestor proiecte in produse reale. Participand saptamana trecuta la prezentarea tuturor proiectelor de mai sus, am ramas placut impresionat de modul in care a evoluat fiecare in parte de la o simpla idee la un produs real care in curand va putea fi utilizat de catre oricine, intreaga initiativa a celor de la Microsoft si Orange fiind demna de toata lauda.

  In perioada urmatoare Innovation Labs 2.0 intra in ultima faza de evolutie, la inceputul lunii mai fiind alese proiectele castigatoare care vor primi finantare din partea unui grup de antreprenori locali si atunci va voi povesti mai multe.

  Ce parere aveti despre initiativa celor de la Orange si Microsoft? Credeti ca Romania trebuie sustinute in continuare ideile grozave ale studentilor?