Apple ironizeaza Samsung prin campania dedicata Earth Day

  In cursul zilei de ieri compania Apple si-a actualizat pagina in care ofera detalii despre eforturile depuse pentru protejarea mediului inconjurator, Tim Cook explicand intr-un clip video modul in care compania sa investeste sume serioase de bani pentru sustinerea diverselor proiecte in care este implicata. Ca parte a acestei campanii de demonstrare a faptului ca salvarea planetei este unul dintre obiectivele Apple, compania a cumparat spatiu publicitar in ziare de mare circulatie de pe intregul glob, prezentandu-si initiativ,a insa ironizand Samsung in acelasi timp.

There’s one area where we actually encourage others to imitate us. Because when everyone makes the environment a priority, we all benefits. We’d be more than happy to see every data centre fuelled by 100% renewable energy sources. And we eagerly await the day when every product is made without the harmful toxins we have removed from ours.

  Facand referire indirecta la faptul ca Samsung a copiat diverse tehnologii ale sale, Apple sustine ca initiativa sa pentru protejarea planetei este o idee pe care toate companiile ar trebui sa o copieze. Fara a spune in vreo propozitie ca Samsung este vizata, Apple ne da foarte clar de inteles ca Samsung este tinta atacului sau si ironia este pe deplin meritata de catre coreeni.

Of course we know we can continue to do better. We’ve set some pretty ambitious goals for reducing our impact on climate change, making our products with greener materials and conserving our planet’s limited resources. So the next time we come across a great idea that can help leave the world better than we found it, we look forward to sharing.

9 COMENTARII

  1. Sorin eu de 5 ani am numai iPhone-uri ( in fiecare an update la modelul nou ) si nu am avut nici o problema ( le tin 2 ani , al 2-lea an la Sotie ) . De la 3gs incoace . Asa ca cum ti-e norocul . Am prieteni cu Samsung s4 si schimba baterii umflate la 3-4 lui ( fara exagerare ) si li se opreste in convorbire ! Si au baterie …

  2. ..un pont de insider, stiati ca productia panourilor solare atat mono cat si policristaline produce emisii co2 mai mari decat tot ceea ce se “economiseste” in intreaga lor exploatare ulterioara?
    asta vis a vis de earth day… umpleam noi campuri de panouri fotovoltaice si nu-si mai batea nimeni capul cu turbine eoliene.
    ce fac apple, google etc.. se numeste… marketing. la fel ca si marota cu environment friendly pentru produse gen ipad cand se refera la reciclare. prima conditie pentru a face un device usor de reciclat este ca bateria sau alte componente de natura chimica sa fie detasabile constructiv de restul aparatului. nu poti sorta automat un astfel de produs, efectiv trebuie sa pui un chinez, nu un robot sau linie automata, sa desfaca lipiciul ipadului si sa extraga bateria intreaga fara s-o avarieze. asta costa….mai mult decat pretul la kg pt aluminiu brut

  3. exact, plasticaraia de pe samsung are avantajul ca se poate recicla usor. intreaga carcasa, inclusiv partea interioara e facuta din acelasi policarbonat. scoti bateria, toci telefonul, se decanteaza, plasticul pluteste, il aduni gramada si il topesti. nu trebuie sa generezi nici prea multa caldura, ai emisii minime de carbon la reciclare
    iphone-ul e undeva la mijloc. se poate mult mai rau, gen htc one. sincer nu stiu cum se proceseaza un htc one, ala e lipit cu totul. nici ipad-ul nu e capat de drum, exista si surface pro, o combinatie interesanta de juma de tub de lipici si vreo 60-70 suruburi.
    apple zice ca aluminiul e un material foarte dorit de cei ce recicleaza. bineinteles ca e, si fierul vechi e la fel, tot ce e metal se vinde pret bun. dupa logica asta vanadiul, tungstenul sau alte metale sunt si mai “environment friendly”.
    dar nu poti din punctul meu de vedere sa te disculpi ca nu mai e gradina ta, atunci cand alti consuma energie sa-ti topeasca unibody-uri de aluminiu si sa toarne blocuri noi ca materie prima si s-o iei de la capat. oricate pajisti indesate cu panouri fotovoltaice filmezi, circuitul pe care il mentii prin tipul asta de constructii arde mult mai multe resurse si elibereaza mult mai multe noxe decat orice o fi economisit prin acele panouri.
    dar asa e lumea, ardem carbuni in termocentrale, producem energie electrica sa presam la cald panouri monocristaline, le luam la bucata de 100w cu randament sub 20%, le punem pe casa si ne autodeclaram eco.

  4. @Adioff prietene nu crapa bateriile la samsung ..ce ineptii debitezi acolo..umflate numai la apple poate…si ia povesteste-ne noua asa de curiozitate cum schimbi tu bateria la iphone 5 si cum o schimbi la s4…asta tinand cont de garantie…lmao amice esti cu vaka. Samsung rules till s2 incoace. nicio probleme..software aftamat nu ca la apple. hai pa…