OS X Yosemite si iOS 8 permit acceptarea si initierea de apeluri telefonice pe iPad si Mac

  Una dintre noile si interesantele functii concepute de catre Apple pentru OS X Yosemite si iOS 8 ne ofera posibilitatea de a accepta sau initia apeluri telefonice direct de pe o tableta iPad sau un Mac. Atat timp cat toate cele trei tipuri de produse Apple sunt conectate la aceeasi retea WiFi, un Mac sau o tableta iPad vor permite raspunderea la apeluri, trimiterea de mesaje SMS/SMS sau initierea de apeluri.

Sometimes when your iPhone rings, it’s not where you are. Maybe it’s charging in another room. Or it’s buried in your backpack. But your Mac or iPad is sitting right there. Now you can make and receive phone calls on those devices as long as your iPhone running iOS 8 is on the same Wi-Fi network. Incoming calls show the caller’s name, number, and profile picture. Just click or swipe the notification to answer, ignore, or respond with a quick message. And making a phone call from your iPad or Mac is just as easy. Simply tap or click a phone number in Contacts, Calendar, or Safari. It all works with your existing iPhone number, so there’s nothing to set up.

  Nu conteaza cat de departe sau aproape este iPhone-ul de voi, insa atat timp cat toate cele trei tipuri de dispozitive sunt conectate la aceeasi retea WiFi si la acelasi cont iCloud, tehnologia va functiona fara probleme. Pe iPad sau Mac vom vedea numele persoanei care ne apeleaza si vom putea raspunde/respinge apelul sau trimite un mesaj, initierea de apeluri fiind facuta prin aplicatiile Contacts, Calendar sau chiar Safari.

  Totul se intampla printr-o tehnologie pe care Apple inca nu a detaliat-o oficial, insa numai OS X Yosemite ofera aceasta functionalitate pe Mac-urile care au microfon incorporat.

6 COMENTARII

  1. Supertare! Acum am incercat si eu de pe un 5s pe macbook air si e f cool. Dar tr sa ai la identitate apelant fie acelasi cont mail de icloud fie acelasi nr tel. Daca ai mailuri diferite puse ca identitate apelant nu merge.

  2. aha…acum o sa ne sunam iubita/iubitu’ sau membrii familiei, din camera alaturata,ca na..c rost mai are sa vb cu ei fata-n-fata?!

  3. @tavutzu95 cauta yosemite developer preview pe google
    @ninel – n-ai inteles nimic… acm poti suna folosind telefonia mobila cu ajutorul unui mac sau ipad, de ex.: cauti o firma anume pe net, gasesti datele de contact si ii suni direct utilizand indirect telefonul. Genial
    Sunt curios daca exista lag, transmiterea unui sunet prin wifi (airplay) are 2 secunde intarziere. Airplay este o conectiune adhoc, banuiesc ca in cazul de fata este o interpretare gsm direct de pe calculator/ipad, telefonul avand in paralel rolul de modem gsm. Ceva descoperire este la mijloc 🙂