Prima Pagina Apple iPhone 6 si iPhone 6 Plus – chip-ul NFC va fi utilizat...

iPhone 6 si iPhone 6 Plus – chip-ul NFC va fi utilizat exclusiv pentru Apple Pay

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus includ un chip NFC prin intermediul caruia utilizatorii interesati vor putea efectua plati mobile la POS-urile compatibile, iar conform companiei Apple, alte beneficii nu vom obtine de la acest chip. Desi tehnologia NFC poate fi utilizata pentru conectarea la accesorii sau o multitudine de alte dispozitive ce ofera diverse alte functii, compania Apple restrictioneaza accesul oricui la NFC-ul din terminalele sale, asa ca nu il veti putea folosi pentru nimic daca nu veti face plati mobile.

  Avand in vedere faptul ca Apple a implementat tehnologia NFC in iPhone 6 si iPhone 6 Plus in stilul propriu, era de asteptat ca accesul la ea sa fie restrictionat, cel putin in primul an dupa lansare. Daca Apple va proceda cu NFC-ul precum a facut-o cu Touch ID-ul ramane sa vedem, dar exista sanse mari ca anul viitor dezvoltatorii sa poata folosi chip-ul NFC din viitoarele iDevice-uri si pentru altceva in afara de plati mobile.

 • GigiKent

  Ce idioti. Era de asteptat. Niste cretini.
  Introduc ceva ce poate fi utilizat zilnic si ei o limiteaza. Mi-ar fi usurat mult NFC-ul accesul la E-Banking…
  Aceeasi poveste ca si cu Bluetooth-ul… Nu ii inteleg.
  In Elvetia poti folosi NFC foarte des (validare bilet calatorii etc.) si cretinii astia iti pun bete in roate.
  Daca ei asa inteleg sa “enrich people’s everyday life”…

 • Conytaac

  Probabil că serviciul ApplePay o să ajungă în România odată cu iTunes Radio. Adică ceva de genu, voi cumpărați-mi produsele că eu serviciile pentru care lansez produsele respective o sa le dau.., Dar numai atunci când toți vor respecta termenii impuși de mine. Parerea mea e ca ApplePay o să fie un mare flop, de ce?, pentru că Niciun bancher va fi de acord să plătească 0,15 cenți pentru Apple

 • mihai

  Tipic Apple!

 • EuGeorge

  Dupa 2 ani de zile introduc si ei in Iphone un cip NFC,iar atunci cand o fac il limiteaza:)) sa il poti folosii doar la Apple Pay. Supeeeer. sa mai zica cineva de functii inutile pe alte telefoane.

 • Silviu

  conyt@@c:

  Vei avea surprize mari: cate una pentru fiecare bancher. 🙂

 • Seby

  Inca o dovada clara ca iphone 5s este suficient si nu exista motive serioase pentru a trece la 6/6 plus

 • MrUnivers

  Speram si eu sa conectez castile wireless prin nfc dar ..NU .Pace.

 • mihai

  @MrUnivers tot pentru casti ma bucurasem si eu dar se pare ca m-am bucurat degeaba!

 • mih

  de ce oare vind produsele astea in afara us? ma tot intreb, oare autoritatile locale nu se sesizeaza? ca si cind ai vinde masini pe un combustibil inexistent intro anumita regiune. ce rost mai au specificatiile alea, noile specificatii?

 • a