iPhone 6 Plus autonomia bateriei – experienta mea

  Saptamana aceasta au aparut primele teste pentru autonomia bateriei iPhone 6 Plus si terminalul celor de la Apple nu s-a descurcat chiar atat de grozav, in ciuda faptului ca este echipat cu o baterie pe masura. iPhone 6 Plus are o baterie de 2915 mAh, aproape dubla in capacitate fata de cea a iPhone 5S, si cu 1105 mAh mai mare decat cea implementata de catre compania Apple in terminalul iPhone 6.

iPhone 6 Plus autonomia bateriei

  In imaginea de mai sus aveti primul test facut de catre mine pentru autonomia bateriei iPhone 6 Plus si dupa o zi si 3 ore de stand by, terminalul a obtinut 7 ore si 45 de minute de utilizare. Utilizarea aceasta a cuprins: navigare pe internet pe 3G si Wi-Fi in cantitati aproape egale, inregistrarea de multe poze si clipuri video pentru articolele publicate pe iDevice.ro, folosire ca si Wi-Fi HotSpot, testarea de aplicatii, utilizarea de jocuri, iar singurul lucru care nu l-am facut a fost sa vorbesc la telefon.

  In al doilea test de autonomie pentru iPhone 6 Plus am obtinut 11 ore de utilizare cu 2 zile si 16 ore de stand by, insa in acest caz am folosit terminalul mai mult pe Wi-Fi pentru navigare pe internet, putin pentru navigare pe 4G si cateva teste de viteza, l-am folosit la cateva jocuri, am utilizat aplicatii, am vorbit putin la telefon si am facut poze si clipuri video cu el, pe care le-am incarcat pe YouTube si le-am trimis prin email, deci vorbim despre o utilizare normala, moderata, nu intensa.

  In aceste conditii, daca ar fi as fac o medie intre cele doua rezultate, as spune ca iPhone 6 Plus ar trebui sa va ofere macar 8 – 9 ore de utilizare moderata spre intensa cu aproape 2 zile de stand by. Facand o comparatie cu iPhone 5S, autonomia bateriei iPhone 6 Plus este aproape dubla si spuna asta cu multa multumire, avand in vedere ca in Germania trebuia sa-mi incarca 5S-ul de 2 ori pe zi facand ceea ce am facut in primul test.

  Cu informatii despre autonomia bateriei iPhone 6 voi reveni intr-un articol separat.

29 COMENTARII

  1. Pai cum nu s-a descurcat grozav? Autonomia mi se pare comparabila cu cea a uinui ipad. 8-9 ore de utilizare sunt excelente pt iphone.

  2. hmm tocmai postasem la un alt topic ca 7 ore e foarte putin pentru un tel de 1000 eur.

    Ce ai descris tu, zaone, e insa rezonabil (nu neaparat de 1000 euro dar rezonabil). Oamenii nu-s web scripturi si vor utiliza telefonul cam ca tine in testul 2. 11 ore si 2 zile de standby sunt ok (raman ca probleme pretul, ramul si indoirea).

  3. zaone sunt telefoane care costa mult mai putin si tine bateria mai mult .
    Note 3, LG G2/G3 … cei drept au android, dar ti-am raspuns la intrebare ….

  4. @zaone

    :)) ai formulat o intrebare la care nu ai decat un raspuns: niciunul.

    Dar dupa cum ai formulat problema ai doua axe: pret si baterie. Daca faci un grafic bidimensional vei gasi combinatii de baterie la 9 ore si pret la 500 eur (Htc one m8 spre exemplu). evident o sa obtii android si o camera inferioara …

    problema mea e ca pe piata exista doar ”compromisuri”. Mi-as lua I6+ dar se indoaie, il arunc in 3 ani (1gb ram) si costa f mult. La concurenta .. acelasi minunat android, gps prost la unele, camera proasta la altele samd. poate caut telefonul perfect .. si gratuit:))

  5. Nu știu daca ai observat, dar aici este comunitatea pasionatilor de idevice.
    In concluzie, o fi Androidul mai bun (pentru tine), dar pe noi pur si simplu nu ne interesează!!!
    Pentru a lauda dispozitivele enumerate de tine, te invit sa faci comentarii pe gadget sau mobilissimo. Acolo vei da de suficienți hateri care au un singur scop in viața: sa vâneze articolele cu iPhone si sa își verse frustrarea.

  6. pe Lg G3 tot la 2zile stand by si vreo 8-9 uz moderat…ce.i drept ca nu mai imi e frica sa tin activat 3g tot timpu’ ca si la ip 5….e acceptabil la ip bateria asta

  7. Am asteptat aceasta comparatie fata de 5s si se pare ca asteptarile mele se adeveresc. As cumpara un 6 dupa ce vand 5s daca as fi sigur ca autonomia e dubla. La 5s pe care il am folosit intens ma tine 4,5 ore.

  8. am avut toate iphonele pana la 5S (inclusiv) si sunt de parere ca bateria tine cel mai bine pe iphone 5C : am obtinut 8h:50min usage in 2 zile.

  9. mda sa vedem pe unde ajung preturile prin februarie. atunci o sa ma gandesc serios daca cumpar i6+ sau nu (i6 e no deal pt mine cu bateria aia)

  10. Fuck it… Chestia cu indoitul este absurda… Dacă te pui pe el normal ca se indoaie. Dacă pui 100kg pe un Gs4/5 probabil crapă sau se sparge ecranul. Eu prefer sa se îndoaie…

  11. De ce zici ca e “no deal”!? Eu tastez de pe iphone 6 acum . Usage: 5h si 40 min, Standby 1 Day si 10 ore si mai am si 30% din baterie. Peste noapte -“Flight Mode”. Ce parere aveti?

  12. @sunny2012

    Am un i4s care tine cam 24 ore sb si 4-4,5 utilizare (Ios 7). Daca mai dau 700-1000 euro vreau o baterie care sa-mi permita sa am telefon mobil … nu telefon mobil cu priza dupa mine:). a-l inchide peste noapte mi se pare o solutie ad hoc pentru o problema pe care trebuia sa o rezolve Apple – o baterie decenta pentru o solutie hardware MOBILA .. adica una in care priza e departe 🙂 I mean … ok ceri multi bani … ofera ceva peste concurenta! de aia am zis no deal pentru i6. Are o baterie mediocra spre proasta dupa ce am vazut pe net .. pretul nu e insa modest.

  13. Apple a rezolvat problema autonomiei bateriei pe iphone cu update-ul 8.0.1 : nu are semnal deci nu consuma din baterie ca sa se conecteze la retea si nu poti sa umbli pe el ca nu merge touch id … Acum sigur tine bateria mai mult :))

  14. Rundouwn,poate pe tine te tine 8 ore la 5s doar daca il folosesti cu luminozitatea la minim si nu il forjezi pe net. Probabil ca doar pe muzica si vorbit. Te asigur ca nimeni nu a reusit sa obtina mai mult de 5 ore si jumatate la utilizare continua mai ales browsing si jocuri

  15. Eu folosesc de doua zile un iPhone 6 si pot sa va spun ca sunt foarte multumit de prestatia bateriei comparativ cu iPhone 5S.Am folosit iluminarea ecranului la nivel max. iar toate acele functii (nu stiu cum se numesc) care dau un efect de miscare, in modul pornit.Trebuie insa sa mentionez ca nu am rulat nici un fel de joc in tot acest timp,lucru pe care nu l-am facut nici cu iPhone5S,nu-mi permite timpul.Este o diferenta de autonomie din punctul meu de vedere,absolut sesizabila.In schimb am experimentat foart rapid probleme de conectivitate ( wi-fi in special) care s-au lasat rezolvate numai dupa un restart 🙁 Dupa parerea mea subiectiva (fan devotat Apple) saltul de la modelul anterior nu este corect raportat la pretul dispozitivului.

  16. Salut,
    Doar ce am trecut de la iphone 5 jb la un 6 plus. am pus ultimul backup de pe i5 si vad ca se duce bateria cam repede. cum pot sa curat ramasitele de jb fara sa se piarda datele?