iPhone 6 Plus se indoaie – iata ce trebuie sa stii

  iPhone 6 Plus se indoaie, asta ne spun unii utilizatori cu terminale indoite in buzunare, dupa cum spun ei, asta ne arata un test in care cineva a pus presiune pe terminal si l-a indoit. iPhone 6 Plus nu este singurul smartphone care se intoaie, Samsung Galaxy S4 se indoaie, HTC One M8 sau Motorola Moto X deasemenea, insa toata atentia este indreptata impotriva Apple pentru ca vorbim despre o companie care promoveaza perfectiunea, desi este departe de ea.

  Da, iPhone 6 Plus se indoaie, insa problema nu este atat de grava precum este prezentata chiar si la buletinele de stiri sau peste tot pe internet. Da, nu este normal ca un smartphone premium scump sa fie susceptibil la indoire, insa nu este singurul si daca ne uitam in trecut la iPhone-urile cu carcase de sticla care se crapau la scapare, oare cat de mare e problema unui iPhone care nu se sparge cand il scapi, dar se poate indoi daca asezi o greutate mare pe el, sau il indoi efectiv cu mana.

  iPhone 4 a existat jumtate de an cu stigma antennagate si a pierderii semnalului, iPhone 6 Plus va exista timp de cateva luni cu bendgate, insa problema in sine nu este atat de grava precum pare. Pentru a indoi un iPhone 6 Plus trebuie sa te chinui, trebuie sa iti dai intr-adevar silinta pentru ca nu e la fel de usor precum indoirea unei foi sau a unei bucati de plastilina, dar presa face ca totul sa para atat de simplu.

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=znK652H6yQM&w=580&h=370]

  Apple a reusit sa faca iPhone 6 Plus rezistent la cazaturi, cele mai frecvente moduri de a distruge smartphone-uri, iar posibilitatea de a indoi terminalul in buzunarul de la spate in timp ce stati pe scaun este mare doar daca aveti indeajuns de multe kilograme pentru a face acest lucru. iPhone 6 Plus nu este un bat pe care il indoi cu degetul, este un smartphone care necesita forta pentru a fi indoit, iar daca se indoaie, Apple ti-l schimba gratuit, daca nu descopera ca l-a indoit singur.

  Apple nu se va inchide, nu va intra in faliment si nu va exploda in urma acestui scandal, va explica, probabil, cu calm ca toate smartphone-urile se indoaie si ca materialele premium au deficientele lor. Daca iPhone 6 Plus era din plastic s-ar fi strigat din rasputeri ca e un smartphone ieftin de 2 bani, daca e din aluminiu si se poate indoi in conditii de stres, lucrurile sunt la fel de rele, dar Apple va vinde in continuare pentru ca oamenii care inteleg cat e de greu sa indoi un smartphone vor cumpara terminalele.

  Inainte sa ma acuzati de ceva, revin si va spun ca NU, nu este normal ca un smartphone scump sa se indoaie, insa daca el ar fi fost atat de fragil incat sa se indoaie la o simpla aplecare cu el in buzunar, mi-as fi facut griji.

41 COMENTARII

  1. Iphone 6 plus la cateva zile dupa lansare se indoaie in buzunare chiar si apple afirma aceasta problema si inlocuieste telefoanele care s-au indoit,galaxy s4 este un telefon vechi de aproape 2 ani si nu au existat astfel de probleme … acum na apare un video in care unu indoaie un s4 si gata… si s4 se indoaie… da de note3 nu spui nimic ca nu se indoaie ? iphone 6 plus este facut prost… prea mare pentru 5.5″ si prea subtire de aia se si indoaie dar … “cand spui apple spui calitate” … oricum se vand in draci ca este apple stau aia la cozi infernale ca sa cumpere iphone la suprea pret in ce lume traim… orice telefon ar fi nu merita sa stai ca fraieru la coada … ce sa zic ca atunci cand se lanseaza un telefon este mult prea scump merita sa astepti cateva luni ca sa-l iei la un pret convenabil… oricum multe probleme a avut apple dar melteanu tot afirma “apple=calitate” apple e bmw si androizii sunt dacii :)) … iphone 4 pierdea semnal cand il tineai in mana… vine apple si zice ca nu asa se tine telefonu in mana .. iphone 5 este prea sensibil se duce culoarea de pe aluminiu ala premium in 2 luni de utilizare, telefoane care merg mai prost dupa update… eu am vazut o gramada de iphone-uri cu butoane stricate ba cele de volum ba butonu home ba cel de power … la androizi de si sunt mai multe si o gramada sunt ieftine eu am vazut doar un galaxy s2 cu butonu home stricat … oricum sa va mai auzim cu apple inseamna calitate , lux bla bla !

  2. Si totusi, ce idiot isi tine telefonul in buzunarul de la spate cu ecranul spre exterior?
    Ca invers nu am vazut sa se indoaie.

  3. Cand cheltui 800 de euro pe un telefon NU este normal sa se indoie.Nu inteleg de ce incerci zaone sa l iei apararea ca aici chiar au gresit-o.Apropo eu nu vad unde necesita atat de multa forta sa-l indoi.Foarte simplu chiar.Super.Traiasca Apple.Raman la 5s-ul meu cojit 🙂 care nu se indoaie usor :P.

  4. @zaone cu articolul asta pot spune ca ai lamurit foarte multa lume, acuma daca ei asculta sau nu e problema lor. Eu eram de la inceput convins ca e imposibil sa indoi atat de simplu un telefon, cum spui tu nu e normal dar se mai intampla si la alti producatori, nimeni nu e perfect.
    @illumin daca erai utilizator de iphone de pe vremea lui Steve iti dadeai seama de ce “fraierii” stau la coada pentru un telefon.

  5. Justificari se pot gasi : ca si altele se indoaie (sic!), ca nu trebuie tinut in buzunar, ca … bla bla.
    Realitatea e clara : se indoaie in buzunar.
    Apple trebuie sa rezolve problema in mod tehnic adica prin modificarea frame-ului. Nu prin campanii de aburire a fanilor. Oricum, deja vad fani care au pus botu’.

  6. @Strontiu: Ciudat e ca eu il tin pe al meu in buzunar si nu s-a indoit. O fi facut din piatra.
    @DeeJay Ademar: Ciudat, in bend test s-a indoit saracul.
    @VYC: In cazul asta, ar trebui sa vedem niste terminale scoase de pe piata de la HTC, Motorola, etc. Nu iau apararea nimanui, spun doar ca nu e atat de simplu sa-l indoi, dar n-o sa stii niciodata chestia asta pentru ca nu vei indoi vreunul.

  7. @alex ii “fake” clipul…nu se poate ca vreun tel de la samsung sa se indoaie….sunt perfecte din toate punctele de vedere !!!

  8. @Cosmin. Majoritatea persoanele care au raportat problema cu indoirea iphone-ului au spus ca il aveau in buzunarele din fata. NU LA CELE DIN SPATE!

  9. Zaone, ce facem acum? Negam existenta problemei? Deci Apple o recunoaste prin programul de inlocuire iar noi zicem ca nu se indoaie in buzunar.
    Mih, nu sunt fan. Sunt utilizator.

  10. Zaone eu nu stiu de unde le iei dar htc one nu se indoaie! Cel putin daca se indoaie nu ramane cum ramane iphone-ul. Pune tu link. Daca link-ul e deja existent intr-un articol pus de tine mai devreme doresc sa te intreb ce fumezi 🙂

  11. @booha: Vezi tu, atitudinea asta a ta ma face sa cred ca am gresit lasandu-ti vreun comentariu. Dar il las pe asta, ultimul, ca sa-ti spun ca exista link, exista si articol in bend test pentru iPhone 6. Adios.

  12. DeeJay Adem@r,

    O teava din otel de diametru 20 mm si grosime 1 mm NU se indoaie in buzunarul din fata (si nici in cel din spate).

    Dar cu parere de rau te anunt ca o bucata de teava, e o bucata de teava.
    PUNCT.

    Did iu ghiet det?

  13. E normal sa se indoaie, la forte destul de mari, aluminiul are o elasticitate plastica, nu elastica precum policarbonatul de exemplu. @zaone, articolul tau explica foarte bine toata situatia asta, cred ca e unul din cele mai bune articole ale tale.

  14. alex desteptule in primu rand ala e s4 nu s5 … apoi cum am mai spus telefoanele astea sunt de mult pe piata si nimeni nu s-a plans ca se indoaie … apare un video in care unu il indoaie si gata tot melteanu sare cu gura … la apple este o problema cei de la apple au recunoscut… oricum scriu comentarii si nu-mi raspunde nimeni … :-j gen comentariu meu de mai sus

  15. Illumin, ce vrei sa recunoască Samsung?Ca au probleme cu porturile de încărcare de la S3 pana la S5?Note 2-3?Ca si toate telefoanele care se incarca pe micro USB?Mai așteaptă putin, vițelule!Auzi la el, melteni!

  16. Mai eu nu vad prea multe greseli… nu stiu cel putin nu sunt genul care scrie cu “sh”, “mah” ,”bah” acum nici nu stau sa scriu foarte corect ca nu asta este ideea… si ce probleme sunt la telefoanele care se incarca prin micro USB eu nu am auzit asa ceva… interesant spune-mi tu … si nici nu stiu pe nimeni care sa fi avut o astfel de problema… si chiar daca sunt unele probleme la samsung , nimeni nu spune ca sunt perfecti nu este o companie supraapreciata la fel ca apple

  17. Nu stiu de ce ii țineți atata apărare la ip6+ da s4 se îndoaie.. Note 3 se îndoaie.. Dacă aplici o anumita forță, însă ip6+ e singurul care se îndoaie în buzunare.. Deci nu vorbim aici despre dacă se îdoaie sau nu ci despre faptul ca se îndoaie în buzunare.

  18. Marius ce sa mai caut ?si nu este vorba ca cineva a zis ca apple ar fi creat telefonul perfect insa sunt prea multi fanatici care arunca cu noroi aiurea… si cand le raspund cu argumente lumea se ia de mine ca nu scriu corect ca ce caut pe site pentru idevice-uri ca de ce comentez… ca de ce nu pup undeva vreo companie… uite la fel si tu Marius ce ai avut de comentat la adresa mea? te-ai luat de mine pentru ca m-am luat eu de alex? poi uite ce a scris alex (comentariu cu nr 10) si ce i-am raspuns eu (comentariu cu nr 23) la care tu nu m-ai contrazis cu argumente… ci te-ai luat de faptu ca eu scriu nu stiu cum … ceea ce nu are relevanta

  19. Fie că e produs de Apple (în China), fie că vine din Koreea, cu cât e mai subțire terminalul și cu cât suprafața sa e mai mare, cu atât e mai expus la deformări în plan longitudinal. It’s a matter of simple physics, people. Dar… deh, fiindcă e vorba de Apple, haters gonna hate. Cu cât ești mai sus pe scară, cu atât ți se vede mai bine gluteus maximus (fundul, cum s-ar spune în limbaj popular). Și cu atât te latră mai tare cățeii care nu pot urca acolo :))

  20. Fie că e produs de Apple (în China), fie că vine din Koreea, cu cât e mai subțire terminalul și cu cât suprafața sa e mai mare, cu atât e mai expus la deformări în plan longitudinal. It’s a matter of simple physics, people. Dar… deh, fiindcă e vorba de Apple, haters gonna hate. Cu cât ești mai sus pe scară, cu atât ți se vede mai bine gluteus maximus (partea dorsală, cum s-ar spune în popor). Și cu atât te latră mai tare cățeii care nu pot urca acolo :))

  21. Mai cauta problema cu portul de încărcare zic.Faptul ca tu ai auzit(ca si si toata lumea de-altfel) de vre-un dobitoc care s-a dus la nunta in blugi mulați si a reușit sa-si îndoaie telefonul in buzunarul din fata).Dubios?Tu conduci 4 ore si lasi telefonul in buzunar?Cand buzunarul din fata este paralel cu piciorul(in poziție la volan sau in picioare), iar telefonul automat va fi paralel cu coapsa?Orice rateu arunca un zvon ca X telefon(mai ales cele noi lansate se comporta asa si asa) presa preia noutatea si face din țânțar armăsar!S-o fi îmbătat omu, l-a îndoit el cumva, dar nu Ținându-l in buzunarul din față, asa ca încearcă sa il schimbe fara sa mai plătească.Iar Apple niciodata nu a afirmat ca telefonul se îndoaie, ci a CONFIRMAT ca telefonul se poate îndoi atunci cand este supus unei presiuni mecanice, ca orice alt telefon telefon.Iar HTC One se îndoaie si el cand este ținut in buzunarul de la spate de către o mexicana de 130 kg(caz avut acu vre-o luna)-pt DeeJay Ademar.

  22. Illuminatii, zic sa cauți problema cu portul de încărcare la toate telefoanele cu micro USB.Argumente?Ce argumente?Da-mi un S5 si iti spun eu ca ti-l îndoi cu 4 degete!A auzit toata presa ca vreun dobitoc american si-a îndoit telefonul ținut 4 ore, in timp ce conducea, in buzunarul din fata si acu toata lumea cumpara povestea lu’asta?Mananca mai putin burgeri, slăbește de la 200 la 130 de kg si de preferat sa nu iti pui telefonul in buzunarul de la spate.E dobitoc-retard-cretin?Probabil!Numara-mi pe degetele de la mâini persoanele care le sti tu ca, conduc 4 ore si tin telefonul in buzunar si eu iti trimit iPodul meu.Astia fumează mult prin SUA, stai linistit!Si chiar nu sesizezi diferenta intre “Apple afirma problema cu îndoirea telefonului la presiuni” si “Apple confirma îndoirea telefonului la presiuni”?Si nu ma convinge nici un fan Samsung, HTC sau LG ca nu exista invidie atunci cand este prezent pe un site pt si despre produsele Apple.Daca este atat de depășit iPh 5-6 de către toate celelalte telefoane in top de ce mai urmăriți ce face iPhonul?Nu pare logic.Deloc.Nu stiu de nici un deținător de iPhone din cercul meu sau clienți care sa aibe instalată aplicatie Samsung, HTC sau LG news.Pur si simplu nu ne interesează.Si de ma rog se vinde un S5 cu 200-275 $ daca este atat de bun la 10-12 luni dupa lansare, cand amărâtul de iPhone 4S 32 inca se da cu 180-200?Si chiar nu-i frumos sa abuzam de limba engleza pe un site RO dar parca suna din ce in ce mai bine si ma face sa ma simt tot mai bine propoziția “Haters Gonna Hate”.Buahaha.Si mai stiu una.In română.Cainii latră, caravan trece.
    Si mai stiu.Una.Nu mor caii cand vor câinii!
    P.S.Nimic personal cu tine Illumin!

  23. Am lipsit o vreme de pe aici, dar se pare ca lumea a ramas la fel de “intarziata”. Faptul ca un device se indoaie in buzunar nu e o problema creata artifical, problema a existat pentru ca device-urile s-au indoit in mod spontan, nu a stat nimeni sa traga de el ca sa constate ca AAAAHHHAAA!!!, s-a indoit. Faptul ca “doar” 9 utilizatori s-au prezentat in service (cifra aberanta, hai sa fim seriosi, nicio companie nu isi va declara in mod onest problemele reale, nu la asa de putin timp de la lansare. Dar, chiar daca ar fi DOAR 9 device-uri, avand in vedere cat de putin timp a trecut de la lansare, si tot ar trebui sa fie evidenta problema terminalului.

    Evident, Apple ramane cea mai cea companie, iOS cel mai inovator SO, si mereu se vor forma cozi la lansarea produselor lor. Ce va e frica sa recunoasteti este ca, din pacate, compania asta si-a luat cap compas falimentul, iar sub actualul management nu pare sa fie nimic care sa-i opreasca. Desi procesul va dura ceva

  24. Dețin 2 iPhone 5 si 5s plus un samsung s4 de 7 luni luate din magazin de noi. Specific ca am si o fetița de 2 ani si numai eu știu cum trec telefoanele pe la ea. Prima impresie după 7 luni : iPhone-urile nu au o zgârietură ținute in bumper cât si s4 nu prezintă zgârieturi ; problema este ca s4 il am de 2 saptamâni la garanție nu ii mai funcționează camera de pe spate, de sistemul de operare,poate sunt eu fixat pe ios da nu se compara cu android ( vorbesc după 7 luni de butonare ale ambelor sisteme). Samsung vorbește de intuitivitate … Daca voi o vedeți in android eu unu m-am împiedicat de multe ori. Un simplu exemplu am vrut sa pun s4 in mod avion , a trebuit sa caut pe internet si multe altele. Funcția de citit apăi sa m-a scuzați dar doar clipesc si imi gliseaza pagina , pierd rându etc.
    Acu nu ca țin Apple in palma dar totuși deocamdată dau clasa samsungului.

  25. Marius eu tot nu am avut probleme cu mufa usb si nici nu cunosc pe nimeni care sa aiba… si ti-am zis sunt pasionat de tehnologie si urmaresc cateva site-uri… si nu am ce zice de pret… iphone porneste de la 40, 45 de miioane in timp ce un android de top de la 28-30 de milioane de aia raman la pretu ala … oricum mie mi se pare un pret nesimtit… ideea este ca la iphone6plus s-a demonstrat ca exista o problema cu indoirea… si la androide nu a existat asa ceva… da este normal vine unu si il indoaie manual se poate… dar nu s-a indoit in buzunar si nu ai tu de unde sa sti cum s-au indoit telefoanele astea apple ca ar fi fost cineva beat sau nu … la cateva zile dupa lansare li s-a intamplat la cativa oameni (apple spune ca doar 9 … de parca ei ar recunoaste ca au fost mai multi sau nu… ei vor sa iasa din mizeria asta nu?) mai este si video ala cu note3 unde se pune aceeasi presiune pe ele si note 3 nu pateste nimic… deci hai sa nu luam apararea unei companii aiurea… si sa recunoastem ca este o problema… acum ca s-a facut prea mult tam-tam pe tema asta nu zic nu