Blackberry nu mai concureaza cu iPhone sau terminalele Android

  Jason Chen este actualul CEO al companiei Blackberry si sub conducerea sa canadienii au lansat pe piata un smartphone cu ecran aproape patrat care ar trebui sa convinga actualii si fostii clienti ai companiei ca un alt tip de smartphone nu trebuie cumparat. Ceea ce Jason Chen a inteles mai bine decat predecesorii sai este ca a concura cu iPhone-ul sau cu smartphone-urile Android nu este menirea companiei Blackberry, asa ca el se concentreaza pe altceva acum.

We don’t expect to sell a handset to everyone and don’t expect to take down the consumers who love to play games on their iPhones. But we do want to provide an experience that caters to the mobile professional – anyone who relies on their device to do their jobs… Innovations with the BlackBerry Passport focus on things that matter: advances in battery life, an innovative screen, a multi-function keyboard and seamless synchronization of contacts and documents across devices, and aggregation of all messages (email, text, social, etc.) into one actionable hub.

  CEO-ul Blackberry sustine ca nu va incerca sa atraga consumatorii carora le place sa se joace pe iPhone, ironizand subtil terminalul celor de la Apple ca nefiind potrivit pentru oamenii de afaceri sau oamenii care lucreaza in corporatii si au nevoie de securitate avansata. Mai mult decat atat, Chen sustine ca Blackberry incearca sa ofere o autonomie a bateriei grozava si diverse functii de productivitate superioare celor existente in alte smartphone-uri disponibile pe piata.

  Repozitionarea Blackberry ca un producator ce nu concureaza cu Apple, Samsung, LG sau HTC este o miscare interesanta si ar fi bine ca schimbarea sa ii readuca in top.

9 COMENTARII

  1. Este adevărat. Nu poate concura. Sunt in revenire, sunt fan iOS dar ca terminal mobil am avut doar BB. Nu ai cum renunța la bb dar nici sa întorci spatele la iOS. E ca in căsnicie cu amanta.

  2. Adevarule ca Blackberry a fost o specie aparte intotdeauna, repozitionarea lor ca concurent al iPhone si Android le-a pus capac. Poate strategia asta noua sa-i readuca (macar) pe linia de plutire.
    Eu cred ca nu trebuie sa concureze cu nimeni (referitor la comentariul de mai sus), iPhone cand a aparut cu cine a concurat? Daca recastiga sectorul de business ar fi mai mult decat OK, iar in cazul asta nu cred ca s-ar incumeta cineva sa se (mai) bage peste ei.
    Si apropo, pe tipul ala in cheama John Chen.

  3. Am Blackberry Z10, am avut Iphone 4S și iPad Mini. OS 10 al BB este orientat catre productivitate. Cu siguranta nu pot concura cu Apple, targetul lor e altul.
    Apropo, numele lui e John Chen.

  4. Cine vrea sa nu-i fie urmarite sau ascultate telefoanele utilizeaza un telefon Blackberry. Cine vrea sa stea pe facebook sau sa se joace Candy Crush utilizeaza restul telefoanelor de pe piata.

  5. Multi utilizatori de iphone sunt ex/bb
    Nu au stiut sa tina pasul cu piata
    Preturile exagerat de mari la device si market fara apps
    Sper sa se redreseze catusi de putin,sa nu dispara