Apple Pay – Apple incepe programele de training pentru angajati inaintea lansarii iOS 8.1

  Apple Pay este primul sistem de plati mobile conceput de catre compania Apple pentru iDevice-urile sale, el urmand a fi lansat impreuna cu iOS 8.1 in cursul acestei saptamani, sau in cursul saptamanii viitoare. Apple Pay va fi lansat doar pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, deoarece sunt singurele terminale care au chip NFC integrat pentru a permite efectuarea platilor mobile, iar compania Apple a inceput deja sesiuni de pregatire cu angajatii sai in vederea familiarizarii lor cu noul serviciu.

iOS 8.1 detalii atasare card bancar


In imaginile acestui articol puteti vedea cum este inregistrat un card bancar in sistemul Apple Pay pentru a efectua plati mobile, aplicatia Passbook fiind utilizata pentru a administra cardurile si platile facute de catre noi. Inregistrarea unui card bancar pentru Apple Pay se face folosind un meniu dedicat in aplicatia Settings, numit Passbook & Apple Pay, atasarea card-ului fiind facuta fie folosind un cont iTunes cu una folosita deja plati, fie prin scanarea unui card existent.

iOS 8 .1 lista de tranzactii in aplicatia Settings

  Avand in vedere ca vorbim despre un sistem avansat de plati mobile, in iOS 8.1 compania Apple ne va permite sa vizualizam o lista cu tranzactiile recente facute prin Apple Pay, iar folosind aplicatii ale App Store utilizatorii vor putea lua contact oricand cu banca emitenta a cardului pentru rezolvarea unor eventuale probleme. Mai mult decat atat, in eventualitatea in care cardul unui utilizator expira, Apple Pay va actualiza automat datele sale cu cele ale noului card emis de catre banca, totul fiind facut automat prin serverele Apple.

  Daca platile facute prin Apple Pay implica doar o apropierea a unui iPhone 6 sau iPhone 6 Plus de un POS compatibil, oare returnarea banilor cum este facuta ? Conform celor care au testat sistemul, utilizatorii care isi cer banii inapoi pentru achizitii facute cu iPhone 6 si iPhone 6 Plus trebuie doar sa-si apropie terminalul de un POS, tranzactia fiind automat anulata si banii programati pentru retrimitere la utilizator. Apple Pay va fi lansat impreuna cu iOS 8.1, insa din pacate nu va fi deocamdata disponibil pentru utilizare in Romania.

  Nu uitati ca pe 16 octombrie incepand cu ora 19:30 va astept pe iDevice.ro pentru a discuta despre tot ceea ce urmeaza sa prezinte compania Apple. In aceeasi masura va recomand sa descarcati aplicatia iDevice.ro pentru a fi mereu la curent cu toate noutatile din lumea Apple.