iOS 8 – iata cum poti face un iPhone sau iPad mai rapid

5

  iOS 8 a fost lansat cu trei saptamani de zile in urma de catre compania Apple si in afara problemelor de functionare, un numar mare de utilizatori s-a plans in legatura cu performantele sale, insa pentru orice problema exista o rezolvare. Dupa cum probabil va asteptati deja, pe terminalele vechi iOS 8 nu functioneaza la fel de rapid precum pe iOS 7 si acest lucru este perfect normal, avand in vedere ca vorbim despre un sistem de operare cu foarte multe noutati.

  In acest articol va voi oferi 5 recomandari simple pentru imbunatatirea performantelor iDevice-urilor voastre, insa desigur ca nu este necesar sa le aplicati chiar pe toate, ci puteti jongla cu ele pentru a avea parte de performante bune si de aspectul placut al iOS 8.

Reimprospatare in fundal – Background App Refresh

  Background App Refresh este unul dintre cele mai mari sisteme consumatoare de energie si resurse a iOS 8, el verificand in mod constant aplicatiile pentru informatii noi, acest lucru avand un impact major asupra modului in care functioneaza terminalul vostru. Dezactivand sistemul din Settngs>General>Background App Refresh Configurari>General>Reimprospatare in fundal veti observa atat o crestere a autonomiei, cat si o crestere a viteze cu care raspunde iDevice-ul vostru.

Reducere miscare – Reduce Motion

  V-am spus deja in articolul despre imbunatatirea autonomiei bateriei iOS 8 ca Reduce Motion, sau Reducere Miscare, necesita destula energie pentru a functiona, insa nici la capitolul resurse nu sta prea bine aceasta functie a sistemului de operare. Desigur ca este grozav sa vezi cum se misca elementele pe ecran cand schimbi unghiul de vizibilitate, insa acest lucru afecteaza performantele terminalului vostru si prin dezactivarea sa din Settings>General>Accessibility>Reduce Motion, Configurari>General>Accesibilitate>Reducere Miscare, veti avea un iDevice mult mai prompt.

Sporire Conntrast – Increase Contrast

  Una dintre placutele modificari ale iOS 7 a fost implementarea de background-uri transparente pentru multe dintre elementele de UI, multi utilizatori apreciind modificarea facuta de catre Apple, insa din pacate ea are si o parte proasta, deoarece consuma resurse. Ramanand neschimbata in iOS 8, ea s-ar putea dovedi a fi problematica pentru noi, asa ca dezacrivarea Increase Contrast, Sporire Contrast, din Settings>General>Accessibility>Increase Contrast, Configurari>General>Sporire Contrast, va afisa background-uri de culori solide in locul celor transparente si incetosate, insa partea buna este ca iDevice-ul vostru va raspunde mult mai prompt la comenzi.

Descarcari Automate – Automatic App Downloads

  Exact precum in cazul Background App Refresh, Reimprospatare in fundal, in ceea ce priveste Descarcari AutomateAutomatic App Downloads, vorbim despre un sistem ca monitorizeaza in mod constant App Store-ul pentru a vedea daca exista update-uri noi pentru aplicatii si le instaleaza automat. Desigur ca aceasta procedura afecteaza serios performantele terminalelor noastre, impreuna cu autonomia bateriei, unele dispozitive raspunzand extrem de greu la orice comenzi in momentul instalarii aplicatiilor. Pentru a dezactiva Descarcari Automate, Automatic App Downloads, trebuie sa navigati catre Settings>Itunes & App Store, Configurari>iTunes si App Store si sa faceti scroll in jos pana cand ajungeti in categoria Descarcari Automate, Automatic Downloads, unde veti dezactiva Aplicatii, Carti si Actualizari.

Inchideti aplicatiile deschise in background

  Desi compania Apple a implementat un sistem de multitasking care este gandit pentru a nu consuma in mod inutil resurse in momentul in care aplicatiile sunt lasate deschise in background, din pacate pe iDevice-urile vechi performantele sunt afectate de catre neinchiderea aplicatiilor. Chiar daca nu exista o metoda de inchidere simultana a tuturor aplicatiilor, in momentul in care simtiti ca terminalul vostru functioneaza greu, ar fi bine sa incepeti sa inchideti aplicatiile neutilizate si veti observa ca acesta va raspunde mai usor la comenzi.

  Daca urmati acesti pasi simpli ar trebui sa va imbunatatiti substantial performantele iDevice-ului.