Melomind – casca inteligenta cu electroencefalograf care te destreseaza (Video) – CES 2015

  Melomind este o casca inteligenta prezentata in cadrul CES 2015 de catre compania myBrain, ea fiind dedicata celor care sunt mult prea stresati. Folosind un electroencefalograf (EEG) integrat, casca inteligenta se plaseaza in jurul capului nostru pentru a masura nivelul de stres, informatiile fiind transmise intr-o aplicatie disponibila in iPhone.

  Electroencefalograf din Melomind monitorizeaza activitatea cerebrala folosind casca si in baza calculelor facute de catre aplicatie ne ajuta sa ne destresam. Cum anume se intampla acest proces nu a explicat deocamdata vreunul dintre co-fondatorii companiei, insa tehnici de acest gen exista de zeci de ani de zile, desi nu intr-un asemenea mod.

Melomind – casca inteligenta care te destreseaza

Melomind CES 2015

  Practic Melomind este gandit in ideea de a te scuti de o vizita la doctor, simplul tau smartphone putandu-ti spune daca esti prea stresat sau nu. Din pacate co-fondatorii companiei sustin ca nu au comparat datele preluate de electroencefalograf din Melomind cu cele ale unuia dintr-un laborator medical, asa ca s-ar putea sa existe diferente.

  Chiar si asa, Melomind ar trebui sa fie teoretic capabil sa te destreseze chiar si in baza informatiilor proprii si cine nu si-ar dori asa ceva la locul de munca? Melomind este in momentul de fata disponibil numai pentru precomanda la un pret de 299$ pe website-ul companiei, lansarea urmand a avea loc undeva in viitorul nu foarte indepartat.

  Voi ce parere aveti despre Melomind? Ati cumpara un asemenea produs?