CES 2015: Scanadu Scout si Scanaflo iti fac o electrocardiograma, testeaza urina si multe altele (Video)

  Scanadu Scout si Scanaflo sunt doua produse prezente la CES 2015 din partea unei companii ce a obtinut 1.6 milioane de dolari prin finantare in cursul anului trecut. Dupa cum va imaginati deja, ele se interconecteaza la iPhone-urile noastre cu ajutorul unor aplicatii dedicate si transmit o serie de informatii despre care vom vorbi in cele ce urmeaza.

  Scanadu Scout este primul produs, el obtinand finantarea de 1.6 milioane de olari si dupa cum puteti vedea din imagine, vorbim despre un mic dispozitiv rotund. El are o multitudine de senzori implementat si prin plasarea degetului asupra lor, el va afisa in aplicatia dedicata: rezultatul unei electrocardiograme, temperatura corpului, ritmul cardian, nivelul de oxigenare al sangelui, rata de respiratie si presiunea arteriala sistotica/diastolica.

  Toate aceste informatii sunt vizibile intr-o aplicatie care le logheaza de-a lungul timpului, astfel ca putem compara rezultatele pentru diverse zile/saptamani/luni. In baza informatiilor preluate de catre dispozitiv putem face investigatii medicale amanuntite, ele putand fi trimise unui doctor pentru analizare rapida daca este cazul.

Scanadu Scout

 

  De la Scanadu Scout trecem la Scanaflo, acest dispozitiv fiind creat special pentru a analiza urina unei persoane. Intregul proces implica introducerea dispozitivului din imaginea de mai jos intr-o mostra de urina, acele benzi plasate pe el colorandu-se in diverse nuante in functie de substantele chimice prezente in urila utilizatorului.

  In aceasta idee, Scanaflo ne poate indica nivelul de glucoza, proteine, leucocite, nitrite, sange, bilirubina, urobilinogen, microalbumina, creatinina, ketonina, dar si cel de PH din urina. Rezultatele apar imediat si folosind aplicatia dedicata, care prin camera inregistreaza o imagine a acelei benzi, obtinem o analiza a substantelor chimice din urina noastra.

Scanadu Scanaflo

  Partea interesanta la Scanadu Scanaflo este ca el poate fi transformat si intr-un aparat pentru testarea privind consumul de droguri, totul fara foarte mult efort. Ambele produse sunt extrem de interesante si cu siguranta se vor dovedi a fi utile pentru unii consumatori, ele urmand a fi puse in vanzare in cursul acestui an.

2 COMENTARII

  1. Doar testerul ptr. urina poate fi viabil deoarece are aproximativ același principiu de funcționare ca orice aparat de analiza al sumarului de urina adică reactivi chimici alineati pe un stick cititi de un senzor cu ajutorul unui soft
    Un E.K.G nu cred ca poate fi exact doar aplicând senzorul pe deget si frunte
    Pe deget se poate aplica cel mult un senzor tip pulsoximetru care determina saturație de oxigen si pulsul