Aplicatiile zombie “bantuie” App Store-ul

aplicatii zombie app store

  App Store-ul a crescut cu aproape 60% intr-un singur an de zile, numarul de aplicatii disponibile in platforma companiei Apple fiind de 1.35 milioane, fata de 890.000 cate erau disponibile la inceputul anului 2014. Desi numarul de aplicatii este foarte mare, o majoritate covarsitoare dintre ele nu genereaza descarcari pentru dezvoltatorii care le-au creat, ele numindu-se aplicatii zombie. La inceputul anului 2014, 74% dintre aplicatiile din App Store erau asa-zise aplicatii zombie, in timp ce la sfarsitul anului procentul acestora a crescut la 84%, deci o buna parte dintre aplicatiile noi publicate in App Store nu au generat descarcari pentru dezvoltatori.

The app store has grown 60 %, from 890,000 available apps on 1/1/2014 to over 1.35M available apps on 12/31/2014. The zombies count passed the same milestone in September. The zombie rate has increased from 74 % for January 2014 to more than 83 % in December. Chinese app market also booms with 77% growth through 2014. Growth of apps available in Japanese comparatively slow: 54.4 % over 2014.

  La un simplu calcul, aflam ca peste 1 milion dintre aplicatiile disponibile in App Store nu genereaza vreo descarcare pentru cei care le-au creat si cifra este ingrijoratoare pentru un magazin care ar trebui sa fie extrem de profitabil. Din pacate problemele pe care le regasim in App Store, le regasim si in alte magazine de aplicatii, Google Play-ul confruntandu-se cu un numar mare de aplicatii care nu genereaza interes. Pentru ambele companii problema ajutarii dezvoltatorilor sa-si faca aplicatiile cunoscute ramane fara rezolvare, desi atat Apple, cat si Google au incercat sa isi ajute partenerii.

5 COMENTARII

  1. Cerere si oferta. Dupa goana nebuna a store-urilor de aplicatii de pe android si apple in lupta pentru suprematie, se poate vedea rezultatul: lumea vrea calitate, nu cantitate. Degeaba ai peste 1mil de aplicatii daca doar o fractiune din ele sunt utile si bine dezvoltate. Cate aplicatii avem instalate pe telefoane? Cate din ele le si folosim regulat, zilnic? Extrem de putine.

  2. Pt ca sistemele de operare sunt foarte limitate – functiile si optiunile sunt limitate . E plictisitor sa ai mii de aplicatii care fac acelasi lucru , sau jocuri stupide si imposibil de manevrat pe un ecran touch.
    Imi amintesc cum , la aparitia primului iPhone, m-a frapat faptul ca trebuie sa creezi un magazin de aplicatii special concepute, ca sa dai sens unui device – care nu prea facea mare lucru , dar avea o interfata interesanta . Totusi nu era compatibil cu nimic din softul ce exista pe piata si topul softurilor pt el erau aplicatiile cu basini si brichete si baut bere virtual .

  3. @jesu: aici intra in scena un adevarat talent al dezvoltatorilor care-ti spun ei ce ai tu nevoie, chiar daca tu nu stiai, pentru a-si pune ei in valoare soft-ul sau hardware-ul. A se vedea 4k-ul pe display-uri de max 6″, pe cand LED-ul din living e foarte bun si cu 1080p. Se cheama marketing, e o piata acerba si se face ceva facultate pentru asta 🙂

  4. Tema e asa de complexa cum multe alte probleme ale vietii ..(daca asta e o problema)…de la repetitivitatea amintita si de Jesu, la faptul ca sunt atat de multe ca nu poti sa si vrei sa probezi cate 10-20 pe zii( cine are timp si chef) nu poti sa verifici decat un nr nesimnificativ de app la faptul CA poate unii nu realizeaza ca sunt mii de app care sunt zonale,profesionale,industriale…etc dar vreau sa subliniez cele zonale care intr o tara e sunt foarte útile iar in altele nici nu intelegi macar limba si evident nici utilitatea ei si sa nu mai vb de jocuri etc care sunt de la 0-3 ani pana la 100 ani jocuri ca si alte tipuri care sunt repetitive sau f grele sa f naspa …
    Iar cele repetitive sunt f multe si ce !? Atatia oameni atatea gusturi atatia dezvoltatori :)) asta e libertate fratilor !!
    Calculati pt cate tari exista app cu cate domenii si cate se repeta ! Si ne dam seama ca in unele tari nici nu se repeta ,altele nici macar nu exista ,in unele tari nu exista ce exista in alge tari iar alte tari compenseaza balanta !! Mai sunt multe da adaugat dar ma opresc :))….