Vodafone Romania are cele mai bune retele de voce si date din Romania

Vodafone certificare retea date voce

  Vodafone Romania a publicat in cursul acestei zile rezultatele unui audit independent realizat de catre P3 Communications, iar conform lui, operatorul are cele mai bune retele 2G/3G/4G de voce si date din Romania. Conform certificatului oferit Vodafone Romania, operatorul a obtinut 449 de puncte din 500 posibile, intrecand atat Orange, cat si Telekom Romania in ceea ce priveste calitatea serviciilor. Certificarea a fost realizata in urma desfasurarii unor teste la sfarsitul anului trecut, deci anul acesta probabil vom avea parte de experiente mai bune in reteaua Vodafone.

  Conform P3 Communications, Vodafone Romania a obtinut un scor de 161 de puncte din 190 posibile in testele pentru apelurile voce si un scor de 288 de puncte din 310 posibile in ceea ce priveste navigarea pe internet. Acestea fiind spuse, Vodafone ofera acum cele mai bune servicii de telefonie mobila din Romania.

Vodafone, certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie mobila din Romania

  • Vodafone Romania a primit certificarea pentru performanta serviciilor de Date si Telefonie pe smartphone-uri, in urma masuratorilor efectuate in toate retelele mobile din Romania
  • Cel mai recent certificat confirma strategia Vodafone Romania de a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta de retea, prin dezvoltari continue ale Supernet™ 4G si expansiunea retelei 4G

Bucuresti, Romania – 11 februarie 2015 – Vodafone Romania a fost certificata pentru cel mai bun punctaj al serviciilor de date si telefonie mobila, dupa masurari efectuate in toate retelele mobile din Romania.

“Strategia noastra este de a oferi utilizatorilor cea mai buna experienta de retea din Romania si acest certificat furnizat de catre un auditor independent ne confirma eforturile continue si demonstreaza avansul Vodafone la nivelul intregii piete. Inca de la lansarea Supernet™ 4G, am observat ca traficul de date creste constant, in timp ce expansiunea continua a retelei 4G a determinat o crestere substantiala atat a consumului de date 4G, cat si a numarului de utilizatori 4G”, a declarat  Ravinder Takkar, President & CEO, Vodafone Romania.

In comparatie cu alte retele din Romania, masuratorile arata ca reteaua Vodafone Romania a obtinut certificatul “Best in Test” atat pentru serviciile de date, cat si pentru cele de telefonie, in testul Mobile Benchmark Romania, desfasurat de auditorul independent P3 communications.   

In urma dezvoltarilor continue ale Supernet™ 4G si a extinderii retelei 4G, utilizatorii Vodafone Romania se bucura acum de cea mai  buna experienta de voce si date, in retelele 2G, 3G si 4G.

Campania de testare a retelelor s-a desfasurat in Arad, Bacau, Braila, Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu si Timisoara, precum si pe soselele dintre aceste orase. 

Metodologia testarii, precum si traseele si zonele fixe au fost selectate independent, de catre P3 communications.  

Aceasta este cea de-a cincea certificare furnizata companiei Vodafone Romania de catre P3 communications, in urma masuratorilor performantei retelei. Noul certificat este disponibil la www.p3-group.com/VFRO_certificate.