iPhone 6S – Apple se distanteaza din nou de Samsung

TSMC A9

  iPhone 6S va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple si conform tuturor informatiilor publicate pana acum, el urmeaza sa vina cu un chip A9 care va contine un procesor nou si DDR4 RAM mult mai rapid. Desi s-a crezut ca Samsung ar urma sa preia o buna parte dintre comenzile pentru chip-urile dedicate iPhone 6S, iPad Air 3, etc, se pare ca Apple intentioneaza sa acorde in continuare o importanta mult mai mare celor de la TSMC.

  Analistii asiatici sustin ca TSMC are capacitatea de a produce mai multe chip-uri fara defecte decat Samsung, astfel ca Apple ar prefera sa cumpere mai multe componente de la ea decat de la Samsung. Mai mult decat atat, viitorul chip A9X ce urmeaza sa fie folosit in iPad Air 3, sau poate chiar iPad Pro, ar urma sa fie produs exclusiv de catre cei de la TSMC, Samsung urmand a fabrica doar chip-uri dedicate terminalelor iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

We believe TSMC will earn most of the A9 orders thanks to its superior yield ramp and manufacturing excellence in mass-production. We expect TSMC to earn all of Apple’s A9X orders (for the next generation iPad) and most of the A9 (for the next generation of iPhone), aggregating to an allocation of over 70%.

  In aceasta idee, se estimeaza ca TSMC ar urma sa produca pana in 70% din chip-urile viitoarelor iDevice-uri, procentul fiind similar cu cel inregistrat in cursul acestui an pentru productia chip-urilor A8 si A8X. Avand in vedere ca Samsung a renuntat partial la a cumpara procesoare Qualcomm si produce componente pentru propriile smartphone-uri, probabil decizia de la Apple nu este primita cu atat de multa dezamagire in Coreea de Sud.

  In ceea ce priveste noutatile iPhone 6S, ei bine zvonurile publicate pana acum au sugerat faptul ca noul produs Apple va aduce 2 GB DDR4 RAM, tehnologia Force Touch a Apple Watch, o carcasa roz si un potential Apple SIM.

2 COMENTARII

  1. Au tot vrut sa se indeparteze de Samsung piano piano o fac …. daca exista alte firme care pot face ce fac coreenii si cu mai putine probleme de ce sa se mai lege la cap….