Guvernele lumii sunt “speriate” de sistemele avansate de securitate ale iOS, Android sau Facebook

securitate iOS facebook google

  Apple, Google, Microsoft si alte companii IT americane au fost constant criticate in ultimul an din cauza intaririi masurilor de securitate pentru protejarea datelor utilizatorilor, agentiile federale americane fiind “suparate” deoarece nu mai pot accesa la fel de usor datele importante ale tintelor. Masurile de securitate implementate de catre aceste companii sunt, aparent, atat de bune incat marile guverne ale lumii sunt “speriate” dein cauza faptului ca nu-si mai pot spiona cetatenii sau teroristii, cerand companiilor sa relaxeze metodele de protejare a datelor.

  Conform jurnalistului Glenn Greenwald, care a publicat primele informatii oferite de catre fostul colaborator NSA Edward Snowden, marile agentii de informatii au probleme foarte mari in a prelua date din iDevice-uri, Facebook si alte sisteme de operare, companiile refuzand sa coopereze in multe cazuri cu agentiile guvernamentale. Informatia vine in completarea uneia aparute recent care spune ca americanii de la CIA au incercat timp de aproape un deceniu sa sparga sistemele de securitate ale iOS si OS X, insa nu se stie ce au reusit sa obtina.

They (Apple) are now starting to put serious encryption technologies in their new iPhones in their new releases and this has really petrified governments around the world. If…you’re a Facebook executive or an Apple executive, you’re extremely worried that the next generation of users…are going to be vulnerable to the pitch from Brazilian, and Korean and German social media companies where they advertise and say don’t use Facebook and Google because they’ll give your data to the NSA.

  Desi ati putea crede ca marilor companii incepe sa le pese din senin de clienti, realitatea este, conform lui Glenn Greenwald ca din cauza concurentei facute de catre servicii straine care protejeaza datele, Apple, Facebook sau Google sunt obligate sa-si securizeze mai atent informatiile. Practic nu trebuie sa le multumim companiilor pentru protectie, ci competitoarelor lor, deoarece fara ele nu am fi avut parte de un sistem de protectie mai eficient.