Apple Music are 20.000 de noi case de discuri independente partenere

Apple Music Romania toataApple Music va fi lansat in Romania si se pare ca Apple a reusit sa atraga zilele acestea peste 20.000 de case de discuri independente dispusi sa isi ofere muzica pentru noul serviciu de streaming audio dedicat iOS-ului.

Desi saptamanile trecute casele de discuri independente nu doreau sa devina partenere Apple Music deoarece Apple nu platea vreun ban artistilor in perioada de 3 luni in care serviciul era oferit gratuit, schimbarea de atitudine impusa de catre Taylor Swift a convins aceste case de discuri sa semneze cu Apple.

Compania Apple a incheiat contracte de parteneriat cu Beggars Group si Merlin, acestea doua reprezentand peste 20.000 de case de discuri independente, ele recomandandu-le partenerilor proprii sa participe la Apple Music multumita noilor termeni oferiti.

Desi cei de la Merlin o reprezinta inclusiv pe celebra cantareata Adele, se pare ca aceasta va lua singura decizia de a participa sau nu la Apple Music, asa ca ramane de vazut daca Apple va reusi sa o convinga sa isi ofere muzica iubita de zeci de milioane de oameni.

Apple Music, the hardware giant’s soon-to-launch streaming service, has landed an eleventh-hour coup, striking deals with the independents’ digital rights organization Merlin and with Martin Mills’ indie powerhouse Beggars Group, sources tell Billboard. The announcement comes on the heels of the company’s 180-degree turn on a deal term asking labels to forego royalty payments during a 90-day-free trial offered to Apple Music users.

Cei de la Beggars au refuzat in trecut sa semneze contracte de colaborare cu Apple Music din cauza faptului ca artistii nu erau platiti timp de 3 luni de zile, insa desi nici acum nu vor primi procentul complet din incasarile Apple, au decis totusi sa participe la sistem.

Reusind sa atraga un numar atat de mare de case de discuri independente, compania Apple are in sfarsit o librarie muzicala comparabila cu cea oferita de catre competitorii sai, asa ca ii va fi mult mai usor sa atraga posesorii de iDevice-uri dornici sa testeze Apple Music.

3 COMENTARII