Autonomia bateriei iOS 9 cu Mod Consum Redus pornit permanent

iOS 9 Mod Consum Redus beneficii pornit permanentiOS 9 Low Power Mode, Mod Consum Redus, este o functie implementata de catre compania Apple in noua versiune a sistemului sau de operare pentru iPhone, iPad si iPod Touch-uri, ea promitand sa imbunatateasca autonomia bateriei terminalelor sale.

V-am spus deja parerea mea despre iOS 9 Mod Consum Redus si ca eu nu am gasit vreun beneficiu real in utilizarea sa deoarece autonomia bateriei ramanea la fel de redusa, exceptie facand situatiile in care dezactivati internetul, inchideati toate aplicatiile si comutati conexiunea GSM pe 2G.

Cineva s-a intrebat ce s-ar intampla daca ar folosi iOS 9 Low Power Mode in permanenta cu al sau iPhone, iPad sau iPod Touch, iar rezultatul il puteti vedea in graficul de mai sus realizat dupa doua saptamani de testare a teoriei sale cu propriile terminale.

Autonomia bateriei iOS 9 cu Low Power Mode pornit permanent

Conform rezultatelor acestui test, ce are la baza simpla analiza a datelor afisate de iOS 9 si a perioadelor de reincarcare ale terminalelor, Low Power Mode, Mod Consum Redus, imbunatateste autonomia bateriei cu maxim 38% daca este activat permanent in terminale.

Diferenta dintre autonomia bateriei cu Mod Consum Redus dezactivat si Mod Consum Redus activat este foarte mare si pare greu de crezut la o prima vedere, iar asta deoarece Apple sustine ca sistemul sau incepe sa lucreze automat doar daca energia din baterie scade sub 20%.

Low Power Mode se dezactiveaza automat in timpul incarcarii cand energia din baterie creste peste valoarea de 80% si trebuie reactivat automat, iar daca faceti acest lucru ar trebui sa aveti o autonomie mult mai buna pe iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care ruleaza iOS 9.

Apple a gandit Mod Consum Redus ca un sistem care reduce frecventa procesorului, dezactiveaza verificarile automate pentru notificari, reduce luminozitatea ecranului si face alte cateva modificari pentru a reduce drastic consumul de energie al terminalelor.

Cu Low Power Mode activat veti avea un iPhone complet functional cand este deblocat, insa el ar putea raspunde usor mai greu la comenzi in anumite situatii deoarece procesorului sau functioneaza la o frecventa redusa, dar poate ca sacrifiul merita facut pentru o autonomie mai buna.