Apple incaseaza 92% din profitul producatorilor de smartphone-uri

Apple profit smartphoneApple incaseaza 92% din profitul producatorilor de smartphone-uri, procentul celor din Cupertino crescand constant in ultimii ani si asta in ciuda faptului ca vanzarile de iPhone-uri reprezinta mai putin de 20% din vanzarile totale de smartphone-uri.

In primele trei luni ale anului 2015 Apple a incasat 92% din totalul profitului celor mai mari producatori de smartphone-uri de pe glob, procentul crescand de la 65%, cat compania americana a castigat la inceputul anului trecut, deci vorbim despre o evolutie majora pentru ea.

Ca de obicei, compania Apple a fost secondata de catre cei de la Samsung, coreenii incasand nu mai putin de 15% din totalul profitului marilor producatori de smartphone-uri, impreuna cele doua companii incasand 107% din protiful generat de catre vanzarile de smartphone-uri.

Acum daca va intrebati cum au reusit ele sa depaseasca 100%, ei bine raspunsul analistilor are la baza faptul ca anumiti producatori de smartphone-uri au pierdut bani vanzandu-si produsele, in timp ce altii au reusit doar sa isi acopere cheltuielile generate de productia si vanzarea lor.

Apple’s share of profits is remarkable given that it sells less than 20% of smartphones.  Roughly 1,000 companies make smartphones. Just one reaps nearly all the profits. Apple Inc. recorded 92% of the total operating income from the world’s eight top smartphone makers in the first quarter, up from 65% a year earlier.

Anual companiile Apple si Samsung incaseaza impreuna aproape 100% din profitul tuturor producatorilor de smartphone-uri, produsele lor fiind extrem de cautate in lumea intreaga de catre un numar foarte mare de utilizatori, iar acest lucru le mentine in top.

Apple si Samsung vand impreuna cele mai multe smartphone-uri dintre toti marii producatori ai acestui tipuri de terminale mobile, insa compania Apple este singura care reuseste sa o faca incasand un profit substantial de pe urma iPhone-urilor care sunt din ce in ce mai populare.

Profitul foarte mare generat de catre compania Apple este in mare parte datorat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cele doua terminale generand vanzari si incasari record pentru cei din Cupertino, asta in timp ce Samsung are probleme financiare din ce in ce mai mare fara o rezolvare “la orizont”.

6 COMENTARII

  1. Procentele astea care depasesc 100% nu au nici o logica – fac doar sa para mai mare profitul Apple. Probabil cifra aia de 65% este mai reala .

  2. Cifra aia de anul trecut a fost “calculata” la fel . Ca sa intelegem ceva ar trebui sa stim cat reprezinta intregul pt acesti “analisti” – 1500 , 2000% ? Ma indoiesc ca Apple face 92 de procente reale si inca nu am auzit de nici un producator mai important care sa fi intrat in faliment pt ca vinde telefoane in pierdere .Nici de vreun model de telefon important care sa coste sub 200 euro(dolari) adica sub pretul de productie . Nici chiar Xiaomi care e subventionata de guvernul chinez , nu vinde sub pretul de productie .
    Sigur Apple face de departe cel mai mare profit , dar o cifra reala ar fi fost mai buna decat baloanele astea de sapun .

  3. Niciodata nu o sa vrei sa crezi pentru ca asta e scopul tau cand comentezi. In afara de Apple si Samsung, niciun producator mare nu face bani, nici HTC, restul au alte divizii care compenseaza pierderile.

  4. eu am spus ca 92% nu e o cifra reala din cauza ca 92 se raporteaza la procente , care definesc un intreg , adica 100% . Iar din articolul asta reiese ca procentul nu se raporteaza la un intreg ci adauga pierderile altora si rezulta ca intregul este mult mai mare decat 100% . O ineptie . Si in nici un caz profitul Apple nu este mai mare , daca altii au vandut in pierdere . Pune macar sursa , sa vedem ce “destepti” au reinventat matematica si statistica .
    Nu e o problema de a crede ci de a accepta niste aberatii logice .

  5. Cred că cifrele nu reflectă cu acuratețe profiturile vs costurile din industrie. Dacă unii producători ar vinde în pierdere, ar trebui să își închidă prăvăliile. Probabil că raportează costuri mai mari pentru a nu plăti impozite pe profit.