Apple incaseaza 92% din profitul producatorilor de smartphone-uri

Apple profit smartphoneApple incaseaza 92% din profitul producatorilor de smartphone-uri, procentul celor din Cupertino crescand constant in ultimii ani si asta in ciuda faptului ca vanzarile de iPhone-uri reprezinta mai putin de 20% din vanzarile totale de smartphone-uri.

In primele trei luni ale anului 2015 Apple a incasat 92% din totalul profitului celor mai mari producatori de smartphone-uri de pe glob, procentul crescand de la 65%, cat compania americana a castigat la inceputul anului trecut, deci vorbim despre o evolutie majora pentru ea.

Ca de obicei, compania Apple a fost secondata de catre cei de la Samsung, coreenii incasand nu mai putin de 15% din totalul profitului marilor producatori de smartphone-uri, impreuna cele doua companii incasand 107% din protiful generat de catre vanzarile de smartphone-uri.

Acum daca va intrebati cum au reusit ele sa depaseasca 100%, ei bine raspunsul analistilor are la baza faptul ca anumiti producatori de smartphone-uri au pierdut bani vanzandu-si produsele, in timp ce altii au reusit doar sa isi acopere cheltuielile generate de productia si vanzarea lor.

Apple’s share of profits is remarkable given that it sells less than 20% of smartphones.  Roughly 1,000 companies make smartphones. Just one reaps nearly all the profits. Apple Inc. recorded 92% of the total operating income from the world’s eight top smartphone makers in the first quarter, up from 65% a year earlier.

Anual companiile Apple si Samsung incaseaza impreuna aproape 100% din profitul tuturor producatorilor de smartphone-uri, produsele lor fiind extrem de cautate in lumea intreaga de catre un numar foarte mare de utilizatori, iar acest lucru le mentine in top.

Apple si Samsung vand impreuna cele mai multe smartphone-uri dintre toti marii producatori ai acestui tipuri de terminale mobile, insa compania Apple este singura care reuseste sa o faca incasand un profit substantial de pe urma iPhone-urilor care sunt din ce in ce mai populare.

Profitul foarte mare generat de catre compania Apple este in mare parte datorat iPhone 6 si iPhone 6 Plus, cele doua terminale generand vanzari si incasari record pentru cei din Cupertino, asta in timp ce Samsung are probleme financiare din ce in ce mai mare fara o rezolvare „la orizont”.