iPhone 6S – frecventa procesorului si cantitatea de RAM dezvaluite de un presupus benchmark

iPhone 6S test performanta RAMiPhone 6S urmeaza sa fie lansat in cursul acestui an de catre compania Apple si conform celor mai recente zvonuri, el ar trebui sa aiba un chip A9 cu procesor triple-core si 2 GB RAM, exact precum are tableta iPad Air 2 in chip-ul A8X.

Desi terminalul se afla la multe luni distanta de lansare, astazi vedem un presupus test de performanta al iPhone 6S care confirma faptul ca vom avea un chip A9, insa el dezvaluie si ca frecventa procesorului ar urma sa fie de 2 GHz, insa cantitatea de RAM ar fi de doar 1 GB.

Practic acest test de performanta dezvaluie faptul ca iPhone 6S Plus are un chip A9 cu procesor tactat la 2 GHz si 1 GB RAM, probabil DDR 4, iar pentru a face lucrurile si mai credibile vedem ca terminalul are codul iPhone8,2, cel atribuit iPhone 6S Plus de logurile aplicatiilor din App Store.

La o prima vedere se pare ca iPhone 6S va fi o mare dezamagire daca ne uitam la faptul ca el are doar 1 GB RAM, insa trebuie sa privim lucrurile putin detasat pentru a ne face o idee in legatura cu ceea ce urmeaza sa ne ofere compania Apple din toamna pentru achizitie.

Exista posibilitatea ca programul Geekbench 3 sa nu recunoasca in mod corect chip-ul A9 al iPhone 6S si iPhone 6S Plus, mai ales ca Apple nu a implementat vreodata un procesor de 2 GHz in vreun iDevice si e putin probaibl sa schimbe aceasta strategie in 2015.

Din punctul meu de vedere, testul de performanta ar putea fi 100% adevarat si informatiile credibile in masura in care este admis faptul ca ele ar putea fi gresite deoarece aplicatia nu recunoaste in mod corect hardware-ul, specificatiile tehnice ale iPhone 6S putand fi altele.

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, as spune ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus vor avea procesoare tactate la maxim 1.4 GHz, dar cu 2 GB RAM DDR 4, insa vom vedea in toamna ce are Apple pregatit.