Digi Mobil 4G – investitii de zeci de milioane de euro anual

Digi Mobil 4G investitiiDigi Mobil 4G va fi lansata in cursul lunii viitoare de catre compania RCS & RDS conform unui anunt facut saptamana trecuta, iar astazi aflam cateva detalii noi cu privire la planurile privind expansiunea ei.

Conform lui Valentin Popoviciu, directorul de dezvoltare al RCS & RDS, compania va insta adoar in acest an peste 400 de antene 4G in orasele in care a anuntat disponibilitatea noii retele, dar si in unele dintre orasele in care ea va fi extinsa in cursul anului 2015.

Bugetul de dezvoltare al retelei Digi Mobil 4G este de cateva zeci de milioane de euro anual, cei de la RCS & RDS achizitionand o licenta 4G valabila pana in anul 2029, deci are timp suficient pentru a-si dezvolta reteaua in tara noastra, cu mult in urma competitorilor.

Bugetul de investitii al RCS & RDS pentru lansarea si extinderea retelei Digi Mobil 4G nu este cunoscut din motive destul de lesne de inteles, insa Orange, Vodafone si Telekom au investit peste 100 de milioane de de euro in retelele proprii in mai putin de 2 ani, iar in cazul celor de la RDS nu se va intampla acelasi lucru.

RCS & RDS vine “din urma” si are doar sansa de a isi ajunge intr-o anumita masura competitorii, dar asta in timp ce acestia investesc deja in extinderea retelelor 4G+ care vor fi suportate inclusiv in terminalele iPhone, deci vor fi in plina expansiune inclusiv anul viitor.

Practic Digi Mobil 4G este lansata cu un an si jumatate in urma lansarii oficiale a retelelor extinse ale operatorilor mari de telefonie mobila din Romania, primele retele 4G cu acoperire limitata fiind lansata cu aproape doi ani in urma, ele urmand a trece la “pasul urmantor” pana cand Digi Mobil 4G va fi functionala in suficient de multe orase pentru a fi relevanta.