Cum instalez iOS 9 pe iPhone si iPad ?

instalare iOS 9Cum instalez iOS 9 pe iPhone si iPad ? Ei bine, compania Apple ne pune de cativa ani la dispozitie doua metode de a instala iOS 9 in iPhone, iPad si iPod Touch-urile noastre, ele fiind complet diferite si utilizabile in diverse situatii.

Prima procedura este cea de Software Update, sau Actualizare Software, iar cea de-a doua este de update prin intermedul iTunes, iar in acest articol va voi explica in detaliu ce face fiecare dintre ele si care este recomandata pentru a instala iOS 9 pe iPhone sau iPad mai usor.

Actualizare Software – Software Update – iOS 9

Actualizarea Software, sau Software Update, la iOS 9 se face foarte simplu, direct din iPhone, iPad sau iPod Touch-urile noastre folosind o conexiune de internet si cam atat, ea fiind gandita pentru a evita utilizarea unui PC pentru acest proces.

Pentru a face Actualizare Software la iOS 9 trebuie sa asteptati ora de lansare iOS 9, iar mai apoi sa navigati in :

  • Configurari > General > Actualizare Software, Settings > General > Software Update.
  • Sa lasati terminalul sa verifice daca exista o actualizare disponibila pentru el.
  • Sa apasati butonul pentru instalare si sa confirmati procedura, introducand eventual si codul de siguranta al terminalului.

Dupa urmarea acestor pasi iOS 9 va fi descarcat in terminalele voastre in vederea instalarii si trebuie doar mai apoi sa confirmati din nou instalarea dupa ce procedura de descarcare a fost finalizata.

Anul trecut iOS 8 cerea intre 2 – 4 GB de spatiu in iPhone sau iPad-uri pentur instalare, insa Apple a promis ca iOS 9 va necesita mult mai putin spatiu, deci probabil pana intr-un GB de spatiu ar trebui sa fie liber in terminalele voastre in vederea instalarii iOS 9.

Instalare iOS 9 cu iTunes

Instalarea iOS 9 cu iTunes implica utilizarea unui calculator, fie el Mac sau PC cu Windows, ea fiind recomandata doar in situatiile in care nu doriti sa urmati procedura de mai sus, ori exista vreun motiv care va impiedica sa o faceti direct din terminalele voastre.

Instalare iOS 9 iTunes

Pentru a face instalarea iOS 9 cu iTunes trebuie sa :

  • Conectati iPhone, iPad sau iPod Touch-ul vostru la PC.
  • Daca exista o actualizare disponibila, atunci veti vedea un mesaj de alerta precum cel de mai sus.
  • Daca nu exista o actualizare disponibila, atunci veti apasa butonul Check Update vizibil in stanga butonului Restore.
  • In cazul in care ati descarcat deja un ipsw al iOS 9, atunci folosind tasta shift (Windows) sau alt + option (Mac), faceti click pe butonul Check for Update, sau Update dupa caz, navigati in calculator spre folderul in care aveti fisierul .ipsw si faceti dublu click pe el.

Dupa urmarea acestor pasi iOS 9 fie va fi descarcat in calculator in vederea instalarii, daca nu il aveti deja descarcat, fie instalarea va incepe automat pe iPhone sau iPad, daca aveati iOS 9 descarcat in prealabil in dispozitivul vostru.

Instalarea iOS 9 prin Actualizare Software sau iTunes are aproximativ aceeasi durata, deci de la 10 si pana la cateva zeci de minute in functie de viteza de descarcare a iOS 9 din serverele Apple si performantele calculatorului vostru.

Inainte sa termin va spun ca daca aveti jailbreak, nu puteti face Actualizare Software, ci doar actualizare prin iTunes, pierzand desigur jailbreak-ul.

9 COMENTARII

  1. salut,am luat un iPhone 5 si am vrut sa ii fac actualizare de soft si imi da eroare -1;am caut pe google si nu gasesc asa ceva,aveti vreo ideie?