Live Photos – filme si poze combinate pe iPhone 6S

Live Photos tehnologieLive Photos este una dintre functiile inedite ale iPhone 6S si iPhone 6S Plus, ea fiind promovata intens de catre compania Apple si avand parte de unele laude de la cei care au facut primele review-uri pentru iPhone 6S si iPhone 6S in cursul zilelor trecute.

V-am spus acum mai bine de o saptamana ca Live Photos sunt poze create folosind o procedura similara celei pentur Motion JPEG, iar astazi aflam exact ce secrete a reusit compania Apple sa ascunda in spatele acestei nou tehnologii implementate in iPhone 6S si iPhone 6S Plus.

Conform celor care au discutat cu Apple despre detaliile din spatele Live Photos, pozele sunt create prin combinarea unei poze JPG de 12 megapixeli cu un fisier MOV, acesta din urma fiind inregistrat la 45 de cadre pe secunda, insa redat la 15 cadre pe secunda.

Combinarea unei poze in format JPG cu a unui film in format MOV are drept rezultat dublarea spatiului ocupat de catre poza inregistrata cu sistemul Live Photos, astfel ca trebuie sa fiti pregatiti sa va limitati in ceea ce priveste inregistrarea lor cosntanta.

In ceea ce priveste situatiile in care Live Photos este cu adevarat utila, ei bine inregistrarea de imagini fara a misca iPhone 6S si iPhone 6S Plus par a fi metodele cele mai bune de a face poze animate grozave, asta deoarece miscarile terminalelor combinate cu framerate-ul scazut genereaza poze greu de inteles.

Mai mult decat atat, miscarea camerei imediat dupa finalizarea unei inregistrari strica partial poza deoarece iPhone 6S si iPhone 6S Plus inca filmeaza timp de 1.5 secunde dupa ce oprim inregistrarea, iar sunetele nu pot fi eliminate din poze, dar Appel spune ca va rezolva problemele intr-un update al iOS.

spatiu ocupat de Live PhotosDupa cum puteti vedea si din imaginea de mai sus, o poza inregistrata cu Live Photos ocupa aproximativ 2.5 MB de spatiu in terminale, in functie de detaliile sale, in timp ce o inregistrare MOV ocupa aproximativ 1.7 MB in aceleasi conditii, spatiu total ocupat fiind de 4.2 MB.

In cazul camerei frontale pozele vor avea doar 1 MB, in timp ce fisierele video vor avea exact acelasi spatiu, ele fiind inregistrate in ambele situatii la rezolutia de 960 x 720 pixeli cu aproximativ 12 cadre pe secunda, deci de aceea nu este recomandat sa miscati terminalele in timpul efectuarii pozelor.

Acestea fiind spuse, acum stiti si secretele din spatele Live Photos.

2 COMENTARII